Είναι προφανές ότι με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια η Ν.Δ. ψηφοθηρεί. Αλλά κανείς δεν θα περίμενε να ψηφοθηρεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο
Ακόμα πιο εντυπωσιακό από αυτό που ξεστόμισε στη Βουλή ο Γ. Λοβέρδος -ότι κάποιος που κακοποιεί τη γυναίκα του δεν είναι απαραίτητα κακός πατέρας- είναι το γεγονός ότι από πλευράς Ν.Δ. δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Και, είτε αυτό έγινε από απάθεια είτε από υπολογισμό, είναι ντροπή για δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα.
Είναι προφανές ότι με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια η Ν.Δ. ψηφοθηρεί. Αλλά κανείς δεν θα περίμενε να ψηφοθηρεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, στο επίπεδο της κατάντιας. Δεν τους πέρασε από το μυαλό να υπερασπιστούν τη θέση τους με νομικά και κοινοβουλευτικά επιχειρήματα. Είναι πιο εύκολο για τον Γ. Λοβέρδο να ξεπλένει την οικογενειακή βία.
Ακόμα κι αν ο βουλευτής ήθελε να πει κάτι άλλο, αλλά αφαιρέθηκε και τα είπε όπως τα καταλαβαίνει, θα περίμενε κανείς μια συγγνώμη. Κι αν όχι από τη Βουλή, τουλάχιστον τους ανθρώπους που τον ψήφισαν. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αντίθετα, μπορεί τώρα να τον ψηφίσουν περισσότεροι – έχουν ψηφίσει άλλωστε και πολύ χειρότερους. Έτσι ο Γ. Λοβέρδος προτίμησε να τα βάλει με τα κοινωνικά δίκτυα αποκαλώντας «συριζοτρόλ» χιλιάδες ανθρώπους που αγανάκτησαν μαζί του. Οι άνθρωποι μόνο από τον Μαρινάκη ξέρουν να ζητάνε συγγνώμη.
Εξίσου ντροπιαστική ήταν η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι η Μ. Γιαννάκου και η Ό. Κεφαλογιάννη αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια επειδή έχουν άσχημα προσωπικά βιώματα.
Δεν είναι ο πολιτικά και προσωπικά απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να ξεφύγει από απαντήσεις επί της ουσίας. Είναι και το ότι κάτι τέτοιο -όπως σημείωσε η Μ. Γιαννάκου- δεν θα διανοούνταν να το πει για άντρες βουλευτές του κόμματός του.
Αυτά από τη Ν.Δ. Ας μιλήσουμε λίγο για τη μάχη ενάντια στον λαϊκισμό…
Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”