Η παρουσία- έκπληξη Αρναουτάκη ως εισηγητή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μαζί με τον Α. Τσίπρα

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ήταν εκ των εισηγητών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα η εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε: «Σχέδιο Ελλάδα +»: Σε πέντε άξονες παρεμβάσεων η εναλλακτική στρατηγική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης (Βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Παρουσιάζεται η εναλλακτική στρατηγική για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο κ. Αρναουτάκης ήταν ένας εκ των 8 εισηγητών και μοναδικός από την Αυτοδιοίκηση. Άλλωστε είναι ο μοναδικός εκλεγμένος περιφερειάρχης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το ΚΙΝΑΛ.

Είναι γνωστό, πάντως, ότι ο περιφερειάρχης Κρήτης έχει, εδώ και χρόνια, τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και κόντρα στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε έντονες διαφωνίες. Κυρίως αυτό που καταλόγιζαν στον κ. Αρναουτάκη είναι ότι προσπαθούσε να κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις περιφερειακές εκλογές, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο κ. Αρναουτάκης είναι ο μόνος μη στηριγμένος από τη ΝΔ περιφερειάρχης. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο και της διαμόρφωσης του διευρυμένου μετώπου κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πολύ περισσότερο που υπάρχουν πολλές προγραμματικές συγκλίσεις στα θέματα της ανάπτυξης.

Πλέον στην πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το καλοκαίρι του 2019 είναι σαφές – και στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν έντονες διαφωνίες με τη στήριξη Αρναουτάκη- ότι ο αντίπαλος δεν είναι παρά μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ και οι ακραία αυταρχικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και όχι ο περιφερειάρχης Κρήτης, που μπορεί να είναι “σύμμαχος” σε πολλές από τις μάχες κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτή είναι η ερμηνεία της εμφάνισης Αρναουτάκη ως εισηγητή- για πρώτη μάλιστα φορά – σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παρουσία μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί