Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πολιτική διαφθορά και διαπλοκή και το οργανωμένο έγκλημα

Του Γιώργου Δημητρίου

ΟΓΡΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ- ”ΨΕΥΤΕΣ”&”Μ@Λ@ΚΕΣ”

Δύσκολο άρθρο, με το οποίο θέλω να περιγράψω μια κατάσταση η οποία δεν κρύβεται πια κατά την άποψή μου, ιδιαιτέρως μετά την μαφιόζικη εκτέλεση του άτυχου αστυνομικού ρεπόρτερ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ”ΜΕΝΙΩΝ”

Η περίπτωση Φουρθιώτη με την υπερβολική αστυνομική φύλαξη, εκτός των άλλων, γελοιότητας κλπ, δείχνει τα  κομματικά κριτήρια τα οποία υπερισχύουν ώστε να χορηγηθεί φύλαξη ακόμη και σε ”φαιδρά” πρόσωπα, φτάνει αυτά να αγωνίζονται για τον κ. Μητσοτάκη , να υβρίζουν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση.

Μιά ΕΛΑΣ προσανατολισμένη δυσανάλογα στη δίωξη των αντιφρονούντων της δεξιάς παράταξης (Εξάρχεια, Ρουβίκωνες, διαδηλωτές, κομμουνιστές, αριστεροί, κλπ την ίδια ώρα που το οργανωμένο έγκλημα έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα δεν έχει ποιότητα δημοκρατίας προηγμένου δυτικού κράτους, γι’αυτό θα χρησιμοποιήσω επιστημονικές μελέτες, αποφεύγοντας όσο μπορώ, πολλά προσωπικά σχόλια.

Το 2010, πριν από μία ολόκληρη δεκαετία, διεξήχθη μια διεθνής μελέτη με τον τίτλο “Εξέταση δεσμών μεταξύ οργανωμένου εγκλήματος και πολιτικής διαφθοράς”. Η μελέτη αφορούσε σε έξι Ευρωπαϊκά κράτη, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ελλάδα και Βουλγαρία.

Σε κάθε κράτος διεξήχθη από μια τοπική ομάδα ερευνητών, μελέτη περίπτωσης, χωριστά για την κάθε χώρα. Για την Ελλάδα επικεφαλής της μελέτης περίπτωσης ήταν ο Δρ. του Teesside University U.K, Γιώργος Αντωνόπουλος, ειδικός για το οργανωμένο έγκλημα και σύμβουλος ασφαλείας της Βρετανικής κυβέρνησης.

Τα ευρήματα,όπως δημοσιεύθηκαν στο SpringerLink το 2010:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5: Μελέτη περίπτωσης Ελλάδα.

“Τα ευρήματα της μελέτης, υποδεικνύουν ότι σε πολιτικό επίπεδο υπάρχουν δεσμοί της πολιτικής διαφθοράς με το οργανωμένο έγκλημα -ιδιαίτερα των εγκλημάτων του λευκού κολάρου τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατική λειτουργία της Ελληνικής κοινωνίας. Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο αγαθών και πετρελαίου- σε ορισμένες περιπτώσεις απολαμβάνουν την συγκεκαλυμμένη και μερικές φορές την οργανωμένη προστασία των πολιτικών, δημοσίων λειτουργών σε κάθε επίπεδο, της ΕΛΑΣ, του δικαστικού σώματος, τελωνειακών και φορολογικών αρχών”.

Χωρίς άλλο σχόλιο. Απλά υπενθυμίζω ότι από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει,Noor one,αμέτρητοι μαφιόζικοι φόνοι ,παραιτήσεις δικαστικών από υποθέσεις, διώξεις λιμενικών – αστυνομικών, δολοφονικές απόπειρες εναντίον διαιτητών, βόμβες σε κατοικίες, φούρνους διαιτητών και άλλα.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αναφέρεται στην αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.(ΕΚΘΕΣΗ OSCE,2020)

Φανταστείτε σε τι κατάσταση θα έχει φτάσει το οργανωμένο έγκλημα σήμερα και οι Χρυσοχοΐδης – Μητσοτάκης κλπ “ακροδεξιοί βλαμμένοι” κυνηγούν τα τρικάκια και τις μπογιές του Ρουβίκωνα. Πολιτική ανοησία ή αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή; Θέλω να πιστεύω το πρώτο.

Ο ”ΨΕΥΤΗΣ” ΚΑΙ ΟΙ ”Μ@Λ@ΚΙΣΤΕΣ” ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο κ. Μητσοτάκης κάθε τόσο αποκαλεί ψεύτη τον κ.Τσίπρα. Μόνο ο κ. Τσίπρας έχει πει ή έχει αναγκαστεί να πει ψέματα; O κ.Μητσοτάκης;

Αυτή η ενότητα του άρθρου στηρίζεται στη μελέτη του καθηγητή του Princeton University Dr.Harry G.Frankfurt, με τον τίτλο”On Bullshit”.

Πρόκειται για τον θεωρητικό της”μ@λ@κί@ς”στην πολιτική και στην επικοινωνία (δημοσιογραφία). Η θεωρία αυτή κρίθηκε και αναγνωρίστηκε ακαδημαϊκή κοινότητα ενώ το 2005 κυκλοφόρησε ως best seller book.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ”Μ@Λ@Κ@” ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

“Ο ψεύτης ενδιαφέρεται για την αλήθεια – απλά αγωνίζεται να εμποδίσει τους άλλους να την μάθουν. Ο ”μ@λ@κ@ς” δεν ενδιαφέρεται για τη διαφορά μεταξύ του αληθινού γεγονότος και του ψεύτικου, για τη διαφορά ψευδούς και αληθινής δήλωσής του. Κατασκευάζει ιδέες και σενάρια τέτοια, ώστε να ταιριάζουν με το σκοπό του”.

ΟΙ ”Μ@Λ@ΚΕΣ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Αντικαθιστώ τη λέξη μ@λ@κ@ με τη λέξη πολιτικές ”βλακείες- βλακιστές”.

Οι καθηγητές, Χαμίντ Φορφόι του Portsmouth University,η Μαριάννα Φωτάκη του Harvard University,και ο Γιάννης Γαβριήλ του University of Bath,ερμηνεύουν της θεωρία του Dr.Frankfurt (δημοσίευση στο ”THE CONVERSATION” academic press USA, 12/Nov/2018), με τον τίτλο,”Why leaders who Bullshit are more dangerous than who lie”

Μετάφραση: “γιατί οι ηγέτες που είναι”μ@λ@κιστές”είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους ψεύτες”, στην πολιτική και στη δημοσιογραφία.

Σε όλο τον κόσμο, και στη Νέα Δημοκρατία, ευδοκιμεί μια νέα φυλή πολιτικών και παρουσιαστών που ονομάζονται”βλακιστές”. Αυτοί έχουν κάνει το ψέμα και τη ”βλακεία” μέρος της καθημερινότητάς τους.(από το 2012)

Οπως λένε οι καθηγητές, πρόκειται για ακροδεξιά ή και δεξιά άτομα τα οποία προωθούν δύο βασικούς τύπους ”πολιτικού” λόγου:

α) Νοσταλγικός λόγος: μέσα από τον οποίο τροφοδοτείται ένας δεξιός επιθετικός τύπος αφήγησης, ξενοφοβικός, ομοφοβικός, θρησκόληπτος και του επιλεκτικού νόμου και της τάξης. Οταν η πίστη των πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον εξαφανίζεται, οι άνθρωποι βιώνουν τη νοσταλγία και την οποία εκμεταλλεύονται οι ”μ@λ@κιστές” πολιτικοί και παρουσιαστές. Στην Ελλάδα οι”βλακιστές”.

β) Θεωρίες συνωμοσίας ως τύπος πολιτικού αφηγήματος: Οι εντόπιοι πολιτικώς ”βλαμμένοι” έχουν εκφράσει κατά καιρούς εξωφρενικούς ισχυρισμούς πχ. για τη φωτιά στο Μάτι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάσταση των μνημονίων δεν ευθύνονται οι πολιτικοί της ΝΔ και ας έχουν αδικαιολόγητη περιουσία στην κατοχή τους. Ολοι οι άλλοι, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, διαδηλωτές, δημόσιοι υπάλληλοι, ρουβίκωνες, Εξάρχεια, εργαζόμενοι.. Όλοι μαζί τα φάγαμε.. οι τεμπέληδες.

Με ένα βαρύγδουπο ύφος, τάχα εύλογα επιχειρήματα, αλλά παράλογα με τη λογική, εκφράζουν εδώ και καιρό παρανοϊκές ανησυχίες που σχετίζονται με δεξιά ιδεολογήματα και σενάρια προδοσίας. Για παράδειγμα, ο προδότης Τσίπρας στο Βορειομακεδονικό, o Τσίπρας φέρνει τους Πακιστανούς, κλπ κλπ γνωστές ανοησίες.

Ο κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ”ΚΑΤΑΧΝΙΑ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

Ο κ.Μητσοτάκης, κατά την άποψή μου, είναι ο πιο λεπτός και ο πιο κομψός τύπος πολιτικού ”βλαμμένου”, διότι διευθύνει, κατευθύνει και προσδίδει αξιοπιστία στις ”βλαμμένες” αφηγήσεις των ”ακροδεξιών” του κόμματός του.

Δεν τον ενδιαφέρει η διαφορά μεταξύ της αλήθειας και της μετά-αλήθειας που δημιουργούν και διασπείρουν μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, για οποιονδήποτε τολμήσει αμφισβητήσεις, τις ”βλακείες” τους.

Ο κ.Μητσοτάκης είναι λαϊκιστής χρυσού βραβείου, παρουσιάζει μία διαρκή αμφισημία: Υιοθετώντας την νοσταλγική αφήγηση και τις θεωρίες συνωμοσίας από τη μια και από την άλλη λίγο μεταρρυθμιστής, λίγο εκσυγχρονιστής, λίγο φιλόζωος, λίγο αντικαπνιστής, κλπ.κλπ.”θεάματα”.

Η αμφισημία θολώνει τα”νερά”. Είναι δημοκράτης ή ακροδεξιός; Είναι με τον ανταγωνισμό ή είναι ο ”εκπρόσωπος” των καρτέλ; Είναι ικανός ή χειρότερος από τον Γιωργάκη Παπανδρέου;

Οι 3 καθηγητές συστήνουν:

Εάν σε κάποιο κράτος, τέτοιοι πολιτικώς ”βλαμμένοι” κυβερνούν και ελέγχουν τα ΜΜΕ, τότε οι αντιπολιτεύσεις θα πρέπει να απαιτήσουν ,κατεβαίνοντας στις πλατείες να ασκηθεί πολιτική και κοινωνική κριτική η οποία δεν ασκείται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Ο ψεύτης πολιτικός αντιμετωπίζεται με την προσκόμιση αποδείξεων. Ο ”βλαμμένος” δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί γιατί η μετά-αλήθεια του εδράζεται πάνω σε ασυνείδητους φόβους, επιθυμίες και φαντασιώσεις μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων της δεξιάς παράταξης.

ΥΓ. Μόνιμη εικόνα: Σε οποιοδήποτε ραδιοτηλεοπτικό στούντιο ένας πολιτικώς ”βλαμμένος” πολιτικός και ένας ”βλαμμένος” παρουσιαστής ξεκινούν τη διασπορά της μετά-αλήθειας που απεργάζονται η ”ακροδεξιά” πτέρυγα της ΝΔ μαζί με τον κ.Μητσοτάκη για να πληγεί η αντιπολίτευση, ενώ πλήττουν επί της ουσίας την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Να σκεφτεί καλύτερα την αξιοπρεπή αποχώρησή του πριν αποκαλυφθεί το μέγεθος της πολιτικής του μ@λ@κίας.

ΥΓ2.ΩΣ ΕΡΩΤΗΜΑ

“Η πολιτική και το οργανωμένο έγκλημα συνυπάρχουν και ζουν στο ίδιο έδαφος. Είτε κάνουν πόλεμο, είτε έχουν προχωρήσει σε συμφωνία. Και αυτό σε κάθε περίπτωση είναι ορατό”. Δήλωση του Εισαγγελέα εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, Paolo Borselino.Εκτελέστηκε από τη Σικελική μαφία το 1994.

Ερωτώ τον κ.Μητσοτάκη,και ορισμένους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ: Εμείς εδώ, είμαστε σε πόλεμο με τους διαδηλωτές και τα Εξάρχεια ή με το οργανωμένο έγκλημα;

Άντε πιά..

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πολιτική διαφθορά και διαπλοκή και το οργανωμένο έγκλημα”

  1. ο αγροφύλακας και η μικρή Κατίνα

    Αληθινή ιστορία: Ο αγροφύλακας και τα παιδιά
    Γεννήθηκα το 1938, στα δύσκολα χρόνια της φτώχειας και των πολέμων. Όταν ήμουν παιδί, μαζί με άλλα παιδιά πηγαίναμε στα αμπέλια και μαζεύαμε τις σταφίδες που είχαν πέσει κάτω και αποξηράνθηκαν μόνες τους μετά τη συγκομιδή… Τις πουλούσαμε και κερδίζαμε ένα μικρό χαρτζηλίκι. Μια μέρα μας έπιασε ο αγροφύλακας, που ΄ήταν πολύ κακός άνθρωπος και κλέφτης, και μας πήρε τις σταφίδες που είχαμε μαζέψει… Εγώ όμως δεν του έδωσα τις δικές μου. Πριν προλάβει να με πιάσει, τις σκόρπισα ξανά στο χωράφι… Το θυμάμαι ακόμα περήφανη, ήταν μια μικρή πράξη αντίστασης ενάντια στην αυθαιρεσία και την αναλγησία του κράτους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί