Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε τον 29χρονο φοιτητή

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός, o οποίος ξυλοκόπησε ανελέητα τον 29χρονο Αλέξανδρο την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, επειδή μαζί με άλλους πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη επιβολή προστίμου σε οικογένεια με παιδιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ΕΛ.Α.Σ, συνεχίζεται η Διοικητική Έρευνα για το περιστατικό και ειδικότερα για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον ξυλοδαρμό του νεαρού χωρίς να επέμβουν.

Η έρευνα -και όχι Ένορκη Διοικητική Εξέταση- διατάχθηκε αφού το βίντεο με το περιστατικό αστυνομικής βίας έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας κατακραυγή, με μαζικές αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Γιατί με βαράτε; Πονάω» φωνάζει το θύμα -που συνελήφθη μαζί με ακόμα δέκα πολίτες- αφού ο αστυνομικός τον χτυπά αλλεπάλληλα με ανάποδο, πτυσσόμενο, μεταλλικό κλομπ στο κεφάλι και σε όλο το σώμα 

Ο Αλέξανδρος, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πολυτεχνείο συμβασιούχος στον Δήμο της Αθήνας και μέλος της Aνοιχτής συνέλευσης κατοίκων της περιοχής, μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για αυτά που δεν κατέγραψαν οι κάμερες.

Το γύρισμα του καρπού του δεξιού χεριού του από τους αστυνομικούς, τις απειλές «τα πρόστιμα θα είναι το τελευταίο που θα σας απασχολεί όταν σας πάμε μέσα», τον φόβο που άλλαξε στρατόπεδο μέσα στη ΓΑΔΑ αλλά και την αισιοδοξία που προκύπτει από την αλληλεγγύη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί