Ν. Τζανάκης: Ακόμη και πάνω από 3.000 κρούσματα ημερησίως την ερχόμενη εβδομάδα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σήμερα (7/3), στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «ορατό είναι το ενδεχόμενο την άλλη εβδομάδα η διακύμανση των κρουσμάτων να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και λίγο παραπάνω από 3.000».

Ο κ. Τζανάκης, ανέφερε παράλληλα ότι, βάσει του μοντέλου που «τρέχει» η ερευνητική του ομάδα, εκτιμάται αύξηση του μέσου κυλιόμενου όρου κατά 150 με 200 κρούσματα, «πάντα υπό την προϋπόθεση ότι και τα τεστ που θα διενεργούνται θα παραμείνουν στο ύψος των 50.000 ημερησίως». Σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις ο καθηγητής ανέφερε ότι ενδεχομένως να κυμανθούν μεταξύ 580 και 620 έως τα τέλη Μαρτίου.

Διευκρίνισε επίσης ότι, από τις 18 με 20 Μαρτίου θα αρχίσει πάρα πολύ σταδιακή αποκλιμάκωση, τονίζοντας παράλληλα ότι, «22 Μαρτίου ότι θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων». Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις του, βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις εκτιμήσεις επιστημόνων για κορύφωση των αριθμών των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την αποκλιμάκωση να ξεκινά στα τέλη του μήνα και ως αποτέλεσμα το lockdown να παρατείνεται μέχρι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Τέλος, ο καθηγητής δήλωσε ότι στην Αττική επικρατεί μετάλλαξη του κορονοϊού σε ποσοστό 80% με 90%, ενώ, τόνισε πως «είναι απαραίτητες οι στρατηγικές αποτροπής του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί