«Καμία Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην περιοχή μας – Είμαστε και εμείς πολίτες» (Φωτογραφίες)

Καταγγελία πολίτη από την περιοχή των Γουβών, όπου διατηρεί τουριστικό κατάλυμα. Στην καταγγελία αναφέρεται η «ανυπαρξία και κοροϊδία από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή Χερσονήσου, στη συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής».

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Από το 2003 στην περιοχή Θυμάρμι Γουβών διατηρούμε ένα μικρό τουριστικό κατάλυμα χωρητικότητας 15 ατόμων.Στην περιοχή υπάρχουν άλλα 2 σπίτια με μόνιμους κατοίκους. Στο ένα από αυτά ζούσε μέχρι πρότινος μια ηλικιωμένη και άρρωστη γυναίκα που τώρα αναγκάζεται να διαμένει αλλού αφού η πρόσβαση ασθενοφόρου λόγω του δρόμου, καθίσταται αδύνατη.

Όσο ήταν εν ζωή ο πατέρας μας ο οποίος ήταν περιφερειακός Τελώνης Κρήτης, κάθε χρόνο ο Δήμος Χερσονήσου έκανε μια μικρή συντήρηση στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στη γειτονιά μας. Από το 2016 όμως που ο πατέρας μας έφυγε από τη ζωή και μείναμε πίσω εγώ με την αδελφή μου και τη μητέρα μας και μέχρι και σήμερα κανείς, ούτε η προγενέστερη Δημοτική αρχή ούτε η τωρινή, ασχολείται με το θέμα.

Φτάνουμε στο 2019 και το οδόστρωμα όχι μόνο έχει 3 χρόνια να συντηρηθεί αλλά έχει επιπλέον επιβαρυνθεί από τις βροχοπτώσεις και κυρίως από τα διερχόμενα βαρέα οχήματα που συμμετείχαν στην κατασκευή του ΒΟΑΚ. Αρχές του 2019 κατόπιν ραντεβού, ερχόμαστε σε προσωπική επαφή με τον τότε Δήμαρχο και αργότερα με τον αντιδήμαρχο δημοσίων έργων ο οποίος δεσμεύεται ότι το Μάιο της ίδιας χρονιάς θα σουλουπώσει το οδόστρωμα. Κατά τον Ιούλιο του 2019 έπειτα από τηλέφωνα, παρακάλια, οχλήσεις και αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει, καταθέτουμε μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο με Αρ. ΠΡΩΤ. 12818 /18-07-2019 παραπονούμενη κυρίως για το ζήτημα του δρόμου αλλά.. φωνή βοώντος εν τη ερήμω.. Γίνονται εκλογές, έρχεται νέα δημοτική αρχή, ξανά τηλέφωνα, ξανά ραντεβού, ξανά υποσχέσεις, ξανά τίποτα…

Τον Νοέμβριο του 2020 πλήττουν την περιοχή ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Ο δρόμος, είναι που είναι σε κακή κατάσταση, πλέον γίνεται αδιάβατος. Καταλαβαίνουμε ότι 3 σπίτια είμαστε πολύ λίγα για να ευαισθητοποιήσουμε τον Δήμο να κάνει το καθήκον του και αρχίζουμε να συλλέγουμε υπογραφές από ανθρώπους που έχουν χωράφια στην περιοχή και έρχονται να μαζέψουν τις ελιές τους και που και οι ίδιοι έχουν απηυδήσει με την κατάσταση αυτή. Στις 5 Φεβρουαρίου του 2021 καταθέτουμε αίτημα επισκευής του οδοστρώματος με αρ. πρωτ 2185/5-02-21 υπογεγραμμένο από 59 αιτούντες. Ο κ. Τραβαγιάκης με τον οποίο μας έφερε σε επαφή ο Δήμαρχος κ. Σέγκος, δεσμεύεται ότι μέσα στο Φεβρουαριο θα συγκεντρώσει αρκετό υλικό για να το χρησιμοποιήσει στην επιδιόρθωση του δρόμου.

Αισίως φτάνουμε Μάρτιο του 2021 και σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, μας δηλώνει ότι προηγείται το παραλιακό μέτωπο…

Πολύ φοβόμαστε πως πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα προηγείται. Είμαστε και εμείς πολίτες, πληρώνουμε ΕΜΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, δημοτικά τέλη. Έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις με τους κατοίκους του κέντρου αλλά κανένα δικαίωμα. Χάσαμε την περσινή τουριστική σεζόν λόγω Κορωνοιού δεν αντέχουμε να χάσουμε και την φετινή λόγω δρόμου, γιατί ποιός τουρίστας θα θελήσει να μείνει στο κατάλυμμά μας όταν θα πρέπει να ενοικιάσει τρακτέρ για να έρθει..»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί