Άρωμα… δικτατορίας: Φοιτητές στην Κρήτη καταγγέλλουν εισβολές από αστυνομικούς στα σπίτια τους! (Βίντεο & φωτο)

Εξωφρενικές καταστάσεις, από εκείνες που μπορεί κάποιος να διαβάσει σε ντοκουμέντα και αφηγήσεις για όσα συνέβαιναν στις πλέον σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της χώρας, με εισβολές αστυνομικών σε σπίτια, προσαγωγές και συλλήψεις χωρίς κατηγορίες και χωρίς επίδειξη ενταλμάτων

Εξωφρενικές καταστάσεις, από εκείνες που μπορεί κάποιος να διαβάσει σε ντοκουμέντα και αφηγήσεις για όσα συνέβαιναν στις πλέον σκοτεινές περιόδους της ιστορίας της χώρας, με εισβολές αστυνομικών σε σπίτια, προσαγωγές και συλλήψεις χωρίς κατηγορίες και χωρίς επίδειξη ενταλμάτων, κατήγγειλαν το πρωί φοιτητές και μέλη του φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης,  καθώς και ο δικηγόρος τους κ. Δημήτρης Φουράκης, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στα Χανιά, το προηγούμενο Σάββατο.

Συγκεκριμένα και όπως καταγγέλθηκε από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, χωρίς καμία εξήγηση, πραγματοποιήθηκαν εισβολές αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Χανίων στο σπίτι τους, όπου έγινε έρευνα ενώ οι και οι ίδιοι τελικά κατέληξαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου τους αφαιρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν τους επετράπη καν η επικοινωνία ούτε με τον δικηγόρο τους.

Οι φοιτητές ακόμα τονίζουν ότι δήθεν, οι κατηγορίες που τους βάραιναν αφορούσαν δημόσιες φθορές.

Σύμφωνα δε, με τα όσα κατήγγειλε και ο δικηγόρος των φοιτητών κ. Δημήτρης Φουράκης ,ούτε καν στον ίδιο δεν επετράπη αρχικά να συναντήσει τους φοιτητές όταν κατέφθασε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Οι καταγγελίες των φοιτητών και του δικηγόρου κ. Δημήτρη Φουράκη:

Οι καταγγελίες των φοιτητών και του κ. Φουράκη, είναι εξαιρετικά σοβαρές, και προφανώς θα πρέπει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης να δώσει απαντήσεις για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Εκτός βέβαια αν θεωρείται από το αρμόδιο Υπουργείο, πως για λόγους που ακόμα δεν έχουν εξηγήσει οι κυβερνώντες στους πολίτες τα συνταγματικά δικαιώματα είναι υπό αίρεση…

Στο περιστατικό αναφέρεται και η μητέρα του συλληφθέντος φοιτητή:

μητέρα Γιώργου Σ.

“Με θλίβει το γεγονός ότι το δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση των φοιτητών να πολιτικοποιούνται και να διεκδικούν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία συνολικότερα, καταλήγει σε στοχοποίησή τους και σε αναίτιες και οπισθοδρομικές συμπεριφορές στο πρόσωπο τους από το κράτος!

Η πρόσφατη στοχοποίηση του γιου μου για το αναφαίρετο δικαίωμά του να κινητοποιείται και να αγωνίζεται, η οποία οδήγησε στην προσχηματική του σύλληψη, μου προκαλεί όχι μόνο ψυχικό άχθος για την τρομοκράτησή του και την αγωνία του προς αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει, αλλά και θλίψη. Η είσοδος στο πατρικό μου σπίτι, στον προσωπικό χώρο του γιού μου, χωρίς καμία καταγγελία με το πρόσχημα έρευνας για δημόσιες φθορές κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη.

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να κατασκευάσουν μια ανυπόστατη κατηγορία για οπλοκατοχή με αφορμή ένα παλιό φυσίγγι του πατέρα μου που είχε κρατήσει ο γιός μου ως ενθύμιο. Το να αντιμετωπίζονται από το κράτος τα παιδιά μας ως εγκληματίες  με ανησυχεί και με εξοργίζει και την κατάσταση αυτήν την επιβαρύνει περισσότερο, η νομοθετημένη πλέον παρουσία ενός κράτους καταστολής με αυτή τη μορφή, σε μόνιμη βάση, στο χώρο που έχουμε στείλει τα παιδιά μας να σπουδάσουν.”

Τέλος φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης επίσης καταγγέλει:

Δ. Ρ. Φοιτητής του Πολτεχνείου Κρήτης τμήμα ΜΠΔ

Δεν είναι κατάσταση αυτή (!) Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε πλεον..

Πριν 2 μέρες (Σάββατο 27/2) τόσο εγώ όσο και άλλοι συμφοιτητές μου προσαχθήσαν στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων. Μάλιστα ένας φοιτητής συλλήφθηκε αδικώς.

Το δικό μου συμβάν ήταν κάπως διαφορετικό.. Αστυνομικοί με πολιτικά με ακολούθησαν από το κέντρο των Χανίων μέχρι σχεδόν στο σπίτι μου. Ένα αμάξι σταμάτησε μπροστά μου και από το πουθενά πέντε αστυνομικοί μου κράτησαν τα χέρια μου εκλεισαν το τηλέφωνο με τρόπο βίαιο, λες και επροκειτο για απαγωγή. Στην αρχή, μέχρι να καταλάβω ότι ήταν αστυνομικοί, τρομοκρατήθηκα.. Μετά μου ζήτησαν ταυτότητα, την οποία, από αμέλεια μου δεν είχα μαζί μου. Μου είπαν να μπω στο αμάξι , να πάμε μέχρι το σπίτι μου να την πάρω και τελικα κατέληξα στο τμήμα. Είχαν κάθε δικαίωμα να με προσαρτήσουν στο τμήμα εφόσον δεν κρατούσα ταυτότητα, δεν είνα κανένα δικαίωμα να μου πουν ψέμματα και να μου φερθούν λες και είχα διαπράξει εγκλημα.

Επειτα στο τμήμα δέχτηκα από ανουσιες ερωτήσεις, όπως το αν πηγαινω σε πορείες,  μέχρι και ερωτήσεις που αφορούσαν τον συλληφθέντα φοιτητή Γ.Σ.

Θα ήθελα να κατακρίνω τον τρόπο και την βιαιότητα που εμπεριείχε το γεγονός, καθώς το όλο συμβάν έγινε με έναν τρόπο χουντικό και τουλάχιστον απαράδεκτο. Είχα καθε καλή διάθεση να συνεργαστώ, όπως και εκανα. Δεν χρειαζόταν να μου φερθούν με τέτοια βιαιότητα.

zarpanews.gr – Ανδρέας Γερακάκης

*Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από το αρχείο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί