Σοβαρή καταγγελία για νοσοκομείο της Κρήτης: Πετούν «υγρά λύματα» στον δρόμο (Φωτο)

“Κατ’ εντολή του αναπληρωτή διοικητή προς το προσωπικό – Σαφώς παράνομο και ταυτόχρονα αποτέλεσμα της βιασύνης και της έλλειψης σχεδιασμού στα έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο”

Aκόμα μια πολύ σοβαρή υπόθεση έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, και αφορά ένα κρίσιμο θέμα Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής, σε μια περίοδο μάλιστα που πως ο καθένας έχει χρέος να λαμβάνει σοβαρά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το τοπικό Ράδιο Λασίθι, κάτοικοι που ζουν δίπλα στο Νοσοκομείο ενημέρωσαν το μέσο, το οποίο επιβεβαίωσε όπως θα δείτε και σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, πως εδώ και καιρό από την πίσω πλευρά του Νοσοκομείου καθημερινά και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας πετιούνται στο δρόμο κάποια υγρά λύματα από τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου.

Τα υγρά αυτά στην πραγματικότητα είναι τα «νερά» από τα καθημερινά σφουγγαρίσματα που γίνονται στο ισόγειο του Νοσοκομείου, τα οποία σαφώς και απαγορεύεται να πετιούνται στο δρόμο αφού μπορεί να περιέχουν βιολογικά υγρά, ακαθαρσίες, ούρα, αίμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όποιον έρθει σε επαφή μαζί τους.

Κι όμως αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, κατ’ εντολή του αναπληρωτή διοικητή προς το προσωπικό, αφού μετά τα έργα που ξεκίνησαν και  έμειναν στη μέση αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη για χρηματοδότηση, δεν υπάρχει αποχέτευση για να πεταχτούν όπως γινόταν τόσα χρόνια, και έτσι αυτή κρίθηκε ως η καλύτερη λύση.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνει στο Ράδιο Λασίθι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι σαφώς παράνομη και ταυτόχρονα αποτέλεσμα της βιασύνης και της έλλειψης σχεδιασμού στα έργα που γίνονται στο Νοσοκομείο.

Οι καθαρίστριες όπως είπε είχαν αρχικά χώρο να πετούν τα νερά από τα σφουγγαρίσματα, τα οποία θα καταλήξουν μέσω της αποχέτευσης στο βιολογικό καθαρισμό χωρίς καμία επίπτωση.

Η συγκεκριμένη τουαλέτα που χρησιμοποιούσαν καταστράφηκε και έτσι οι καθαρίστριες δεν είχαν τι να κάνουν τα νερά, και έτσι έλαβαν την εντολή να τα πετούν απ’έξω.

Η κατάσταση αυτή έγινε γνωστή και στον ίδιο τις τελευταίες ημέρες, και είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί καθόλου.

Παράλληλα εκτός από αυτό το περιστατικό ζήτημα προκύπτει και από τους κάδους του Νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό έχουν βγει εκτός Νοσοκομείου και χρησιμοποιούνται από τον οποιονδήποτε, ενώ μέχρι πρότινος ήταν εντός του χώρου του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου έμπαιναν μέσα για να αδειάσουν τους κάδους, χωρίς να επιτρέπεται στο κοινό να τους χρησιμοποιεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί