Κακοκαιρία Μήδεια: Ξεκίνησε να χιονίζει και σε περιοχές της Κρήτης (Φωτο)

Τα πρώτα χιόνια που “κουβαλάει” η κακοκαιρία Μήδεια έπεσαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, στα ορεινά του Νομού Χανίων.

Ηδη χιονίζει στον Ομαλό αλλά και σε αρκετές ορεινές περιοχές του Νομού. 

Δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα από τις χιονοπτώσεις μέχρι στιγμής.

Απο την πλευρά της η Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, έχει αναπτύξει τόσο τα δικά της μηχανήματα όσο και μηχανήματα εργολάβων με τους οποίους συνεργάζεται, σε κομβικά σημεία του Νομού, που συνήθως παρουσιάζονται προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

 Τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και από την ΕΛΑΣ έχουν εκδοθεί προειδοποιητικές ανακοινώσεις προς τους πολίτες, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Δείτε τις φωτογραφίες του zarpanews.gr από τον Ομαλό:

Χιόνι και στα Ανώγεια

Παράλληλα χιόνι έχει ξεκινήσει να πέφτει και στην περιοχή των Ανωγείων.

Επιδείνωση του καιρού τις βραδινές ώρες της Δευτέρας

Από σήμερα Δευτέρα 15/02 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με τις πυκνές χιονοπτώσεις να απασχολούν το επόμενο διήμερο τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και τις πολικές θερμοκρασίες να κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Για σήμερα Δευτέρα 15/02, πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοπόννησου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα (Χάρτης 1, πάνω).

Χάρτης 1. Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 05:00 – 08:00 της Δευτέρας 15/02 όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. 

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο(Χάρτης 1, κάτω). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Χάρτης 1. Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 23:00 της Δευτέρας 15/02 – 02:00 της Τρίτης 16/02/2021, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 15/02 θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, όπως παρουσιάζεται στο Χάρτη 2.

Χάρτης 2. Οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) για τη Δευτέρα 15/02/2021, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί