Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια εκτός «κόκκινων» περιοχών

Η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ζέττα Μακρή, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι στις «κόκκινες περιοχές» θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και ότι τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, οι μαθητές του Λυκείου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ζέττα Μακρή είπε ότι έχει κλείσει το 0,3% των τμημάτων και το 0,3% των σχολικών μονάδων. «Ο αριθμός είναι μικρός» τόνισε και γι’ αυτό πρόσθεσε ότι «η απόφαση του υπουργείου ήταν στη σωστή κατεύθυνση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι το υπουργείο έχει δώσει σαφέστατες οδηγίες και έχει πλήρη συνεργασία με τους περιφερειακούς διευθυντές και τους διευθυντές σχολείου.

Τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Η Ζέττα Μακρή μίλησε για τα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και διευκρίνισε ότι δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό μπορούν να κάνουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου με την έγγραφη συναίνεση των γονέων τη ή με την παρουσία κάποιου γονέα.

«Το υπουργείο παροτρύνει εκπαιδευτικούς και μαθητές να κάνουν τεστ όσο πιο συχνά γίνεται» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί