Σήμερα η απόφαση: Εξετάζεται σκληρό lockdown για την Αττική που έχει μπει “στο κόκκινο”

Στη νέα συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα αποφασιστεί εάν η Αττική θα μπει σε σκληρό lockdown, μια και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά με την περιοχή όπου ζει ο μισός, σχεδόν, πληθυσμός της χώρας να έχει μπει στο «κόκκινο».

Όπως σημειώνει η Αυγή, εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί την εισήγηση των λοιμωξιολόγων αυτό θα σημαίνει αυστηρά απαγορευτικά μέτρα όπως:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως τις 05:00 

– Απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο ή από τομέα σε τομέα (π.χ από δυτικό σε ανατολικό κλπ) με εξαίρεση για λόγους υγείας

-Αναστολή λιανεμπορίου ή εναλλακτικά η λειτουργία του μέσω click away

-Αναστολή θρησκευτικών εκδηλώσεων

Ειδικά για την Αττική θεωρείται σίγουρο ότι εάν μπει σε σκληρό lockdown θα ανασταλεί το άνοιγμα των λυκείων τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και δεν αποκλείεται και των γυμνασίων.

Να σημειωθεί ότι οι επιδημιολόγοι όσον αφορά στην Αττική είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για δυο στοιχεία. Το πρώτο είναι η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού η οποία αποτυπώνεται και στα αστικά λύματα καθώς και η εμφάνιση κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.

Όπως επισημαίνουν η Αττική είναι πλέον στην κατάσταση που ήταν η Θεσσαλονίκη πριν από την επιβολή των σκληρών απαγορευτικών μέτρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί