Με δύο μέτρα και δύο σταθμά δείχνουν να λειτουργούν οι ελεγκτικές αρχές για τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού, αφού πολύ συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες πολιτών για αυθαίρετα ή υπερβολικά αυστηρά πρόστιμα των 300€.
Έτσι την “πάτησαν” δύο νεαροί από τα Χανιά, που καλούνται να πληρώσουν 600€ για κάτι που, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, είναι καθ’ όλα νόμιμο, να μετακινηθούν δηλαδή για σωματική άσκηση εντός της Περιφερειακής τους ενότητας. Θέλοντας, λοιπόν, να πάνε στον Ομαλό, τιμωρήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου επειδή επιτρέπεται να πάνε, αλλά μόνο αν μετακινηθούν με τα… πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.
Οπωσδήποτε, κάτι τέτοιο δείχνει παράλογο, αφού τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκανε “ασκήσεις” στην Πάρνηθα, θα έπρεπε να κάνει σχεδόν 35 χιλιόμετρα (και άλλα τόσα για να γυρίσει) με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου! Όπως και η Μαρέβα!
Αναλυτικά η καταγγελία στο zarpanews.gr:
«Την ημέρα Τετάρτη 20/01/2020 και ώρα 12:56 δέχτηκα κλήση από δύο κυρίους του α.τ. Πλατανιά Χανίων, όπου την συγκεκριμένη στιγμή βρισκόμουν στον δρόμο εγώ και ο συνοδηγός μου, σύνολο 2 άτομα μέσα στο αμάξι, για να φτάσουμε στον Ομαλό (βουνό Χανίων) και να ανέβουμε στο καταφύγιο του Καλλέργη, γνωστό στους κατοίκους της πόλης, με πεζοπορία ως άθληση.
Αφότου υποδείξαμε αμφότεροι, στους κυρίους τα απαραίτητα έγγραφα, όπου μαζί με αυτά και το μήνυμα στον αριθμό 13033, που μας επιτρέπει την άδεια μετακίνησης και ειδικότερα τον αριθμό 6 που είχαμε αποστείλει, περιμέναμε να μας αφήσουν να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το μέρος άθλησης. Αντιθέτως, οι κύριοι μας έκοψαν κλήση ύψους 300 ευρώ έκαστος, δικαιολογώντας αυτή τους την ενέργεια λέγοντάς μας, πως ο αριθμός 6 ισχύει μόνο όταν ξεκινάμε με τα πόδια από το σπίτι και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο μέσο μετακίνησης για να πάμε στο μέρος της άθλησής μας.
Δηλαδή, με την λογική και την δήλωση των κυρίων, για να αναφέρω ένα παράδειγμα, ο κάθε τενίστας για να μπορέσει να αθληθεί, θα πρέπει να έχει κοντά στο σπίτι του γήπεδο. Άρα ο τενίστας που μένει στο Κολυμπάρι για να πάει στο κοντινότερο γήπεδο τένις, το οποίο βρίσκεται στο Γεράνι, θα πρέπει για να είναι σωστός ως προς την ερμηνεία των αστυνομικών, να διασχίσει με τα πόδια του μια απόσταση 11 χιλιομέτρων. Αδιανόητο.
Επίσης, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά, τα οποία μαθαίνονται με πολλούς να λένε πως τους άφησαν να γυρίσουν πίσω, χωρίς πρόστιμο! Άρα μήπως οι κύριοι απλά έψαχναν να βρουν αφορμή και να γράψουν όποιον εκείνοι θελήσουν; Είναι επιεικώς απαράδεκτο και δεν είναι δυνατόν, να γίνονται διαχωρισμοί στους ανθρώπους και άλλοι να αφήνονται σε ίδιες περιπτώσεις άνευ προστίμου και σε άλλους να τους επιβάλλεται πρόστιμο και ένα παραπάνω σε φοιτητές οι οποίοι σίγουρα δεν έχουν εύκαιρα 300 ευρώ.
Παράλληλα, μετά από αναζήτηση βρέθηκαν δύο ομιλίες, μία του υπουργού ανάπτυξης κυρίου Άδωνη Γεωργιάδη και μία του πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τις οποίες λένε ξεκάθαρα για αυτήν την περίπτωση, ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει το δικαίωμα, “προφανώς επιτρέπεται” όπως ήταν τα λόγια του κυρίου υπουργού, να στείλει μέσω μηνύματος στον αριθμό 13033 τον αριθμό 6 και να πάει να αθληθεί οπουδήποτε εντός νομού.
Έρχομαι λοιπόν στην δυσάρεστη θέση, να μου κόβεται κλήση, για κάτι που ο υπουργός μας και ο πρωθυπουργός μας έχουν διαβεβαιώσει πως επιτρέπεται και έπειτα από την ταλαιπωρία της ένστασής μου, η οποία όπως αναφέρει στο e-mail της η διεύθυνση της αστυνομίας του Πλατανιά Χανίων “κρίνεται αβάσιμη και αποφασίζεται απορριπτέα”, να ψάχνω την δικαιοσύνη αλλά και την αλήθεια, στο τι πραγματικά ισχύει.
Ζητάω να βγει κάποιος να ξεκαθαρίσει τι επιτρέπεται στον κόσμο και τι όχι. Να δώσουν σαφείς πληροφορίες και ίσες για όλους. Διότι αρχικά είναι το λιγότερο ανοργάνωτο, ένα αστυνομικό τμήμα να χαρακτηρίζει τα λόγια δύο πολιτικών της ενεργής κυβέρνησης αβάσιμα και έπειτα να μπορεί ο κόσμος να ανεβαίνει στην Πάρνηθα για άσκηση αλλά στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος αυτό να απαγορεύεται.
Ας είμαστε, σε τέτοιους καιρούς, το λιγότερο άνθρωποι και η αστυνομία να αρχίσει επιτέλους να υποστηρίζει τον πολίτη και να βρίσκεται δίπλα του και όχι απέναντί του. Ελπίζω στην επίλυση του θέματος.»