Εν μέσω πανδημίας 31% των εργαζομένων αμείβεται με €200 το μήνα, η έκθεση Πισσαρίδη δεν είναι θεωρητική, εφαρμόζεται ήδη, τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Να ανοίξει τα χαρτιά του ο νέος υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, καθώς ήδη μιλάει για αντιμεταρρύθμιση στα εργασιακά και προχωράει με την επικουρική ασφάλιση, κάλεσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου φέρνοντας σχετική επερώτηση στη βουλή.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε!» περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της εργασίας καθώς τα επίσημα στοιχεία μας κατατάσσουν στη τρίτη χειρότερη θέση της Ευρώπης στη μείωση εισοδήματος.
Όπως τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «αρνείται να φέρει θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία» η οποία προφανώς και θα παραμείνει μετά την πανδημία, επομένως δεν νοείται όπως είπε να παραβιάζονται οι όροι εργασίας, τα ωράρια, να μην γίνονται έλεγχοι και να μην υπάρχει δικαίωμα στην αποσύνδεση.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε και στις δραματικές συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα εν μέσω της πανδημίας, όπου «το 31% των εργαζομένων αμείβεται με μόλις 200 ευρώ το μήνα».
Η εικόνα που προκύπτει είναι πως η έκθεση Πισσαρίδη δεν είναι μια θεωρητική έκθεση, εφαρμόζεται ήδη, λαμβάνονται μέτρα πάνω σε αυτήν, ενώ όπως σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου για τον κατώτατο μισθό, αυτό που προκρίνει η έκθεση είναι ο κατώτατος να είναι χαμηλός διότι μόνο έτσι θα είναι ανταγωνιστικός.
Ερωτηθείσα για τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης να θεσπίσει επίσημο εργασιακό πλαίσιο, η κ. Ξενογιαννακόπουλου έκανε λόγο για προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργηθούν τετελεσμένα, με αύξηση υπερωριών για παράδειγμα και μείωση μισθών, ώστε στη συνέχεια να έρθει ένα πλαίσιο που θα παγιώνει την εργασιακή αυτή απορρύθμιση.
Δική μας ευθύνη είναι η προβολή των προτάσεων μας, καταλήγει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κόσμος μέσα σε αυτή τη λαίλαπα προσπαθεί κυρίως να επιβιώσει, γι’ αυτό χρειάζεται η δημιουργία και η οργάνωση της προσδοκίας.