Η Δράμα δοκιμάζεται από την επιδημία – Την πόλη επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας

Στο νοσοκομείο της Δράμας – που δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας – βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενος από τον Ανδρέα Ξανθό και τη Δώρα Αυγέρη. Ο Αλ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τους προέδρους του Επιμελητηρίου Δράμας, του Εμπορικού Συλλόγου, του Σωματείου Εστίασης και εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ Δράμας.

Στο νοσοκομείο της Δράμας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια, Δώρα Αυγέρη. Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε η διοικήτρια Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή διεθυντών κρίσιμων κλινικών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην αρχή της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε πως ήρθε για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι δίνουν έναν δύσκολο και άνισο αγώνα και ο στόχος του κόμματος είναι να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Αλ. Τσίπρας στη Δράμα – φωτ. από ΑΠΕ_ΜΠΕ

Ο Αλ. Τσίπρας θα συνομιλήσει με εργαζόμενους στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου, ενώ αργότερα θα μετάσχει σε σύσκεψη με τους προέδρους του Επιμελητηρίου Δράμας, του Εμπορικού Συλλόγου, του Σωματείου Εστίασης και εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ (Επιμελητήριο Δράμας).

Δυσοίωνη η κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην πόλη έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες, καθώς, ενδεικτικά, μόλις χθες ανιχνεύτηκαν 24 κρούσματα στην περιφέρεια σε μια μέρα, ενώ το νοσοκομείο έχει γεμίσει ασφυκτικά, όπως περιγράφει , δίνοντας τα σχετικά στοιχεία, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Η ίδια η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος δηλώνει πως «το νοσοκομείο Δράμας ασφυκτιά». Η κ. Καρατζόγλου επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι δηλωμένες κλίνες covid υπερβαίνουν το 50% του συνολικού αριθμού των κλινών. Στις τρεις κλινικές covid νοσηλεύονται 136 ασθενείς επί συνόλου 140 κλινών, ενώ η συνολική δυναμική του νοσοκομείου είναι 265 κλίνες. Από τις 107 ιατρικές θέσεις στο νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 57 μόνιμοι και 14 επικουρικοί γιατροί.

Την ίδια στιγμή, ο υπ. Υγείας Β. Κικίλιας, δίνει ρεσιτάλ ανευθυνότητας, κατηγορώντας τους πολίτες για την έξαρση της επιδημίας – αντί να απολογηθεί για την κατάσταση του νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί