Στην Αθήνα ο Χάικο Μάας, συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών, που έφτασε στη χώρα μας αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με κορυφαίο ζήτημα, φυσικά, την τουρκική Navtex και την αποστολή από τον Ερντογάν του Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο.

Στις κοινές δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία με το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Θύμισε δε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πριν από μόλις μια εβδομάδα είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι θα προσκαλούσε την Αθήνα σε διερευνητικές επαφές «και αντί για διερευνητικές επαφές έχουμε το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Προφανώς δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής: Μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά. Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Χάικο Μάας από την πλευρά του τόνισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας με το Oruc Reis αλλά και στα Βαρώσια της Αμμοχώστου αντιβαίνουν πλήρως το πνεύμα των όσων είχαν συμφωνηθεί.

Προηγούμενος σταθμός, Κύπρος

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάικο Μάας έφτασε στην Αθήνα από την Λευκωσία, οπου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Κύπριο ομολόγο του Ν. Χριστοδουλίδη. «Η επίλυση των επίμαχων ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον απευθείας διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, μετά το πέρας των συναντήσεων που πραγματοποίησε στη Μεγαλόνησο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί