Εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά τα ξημερώματα (φωτο)

Στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου και εν μέσω του τοπικού lockdown στα Χανιά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας όπου στεγάζεται η κατάληψη Rosa Nera και κατέλαβαν το κτίριο ενώ μέσα βρίσκονταν περίπου 15-20 άτομα.

Αυτή την ώρα σημειώνεται ένταση στην περιοχή καθώς η αστυνομία έχει αποκλείσει τα δύο στενά δρομάκια που οδηγούν στο κτίριο  ενώ δεκάδες διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα. 

Για το συγκεκριμένο κτίριο, που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν εδώ και χρόνια εκπονηθεί σχέδια εκποίησής του και δημιουργίας ξενοδοχείου με πρωτεργάτη τονπρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου και νυν υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη. 

Δείτε ενδεικτικά:

Ο υφυπουργός του Μητσοτάκη που ως πρύτανης έδωσε μνημεία του 19ου αιώνα και σε offshore για… ξενοδοχείο!

Η μετατροπή του μνημειακού κτιρίου σε ξενοδοχείο, ο διαγωνισμός και οι κρυφές ή φανερές «διαδρομές» των εταιρειών

Κόλαφος ο υπουργός Παιδείας για τη μετατροπή του μνημείου σε πολυτελές ξενοδοχείο από το Πολυτεχνείο Κρήτης (βίντεο)

Με επίθεση απαντά στις δηλώσεις Γαβρόγλου – Μπαλωμενάκη για το μνημιακό κτίριο ο πρύτανης του Πολυτεχνείου

Απίστευτη επίθεση της πρυτανείας του Πολυτεχνείου στους κοσμήτορες και σε όσους διαφωνούν με την εκμίσθωση των κτιρίων!

Η κατάληψη Rosa Nera λειτουργεί επί 16 χρόνια.

Στο σημείο βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και ειδικοί φρουροί από Χανιά, Ρέθυμνο Ηράκλειο και Αθήνα. Λίγο πριν τις 6 το πρωί, οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στο λόφο αποκλείστηκαν από την κυκλοφορία και η πρόσβαση απαγορεύτηκε, με δυνάμεις των ΜΑΤ να παρατάσσονται και να κλείνουν τα στενά.

Στη διασταύρωση των οδών Κανεβάρω και Αγίου Μάρκου, όπου οδηγεί στην πλατεία έξω από τα κτίρια, είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως πράξη διαμαρτυρίας στην εκκένωση της κατάληψης.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το zarpanews.gr, κάνουν λόγο για 15-20 άτομα να βρίσκονται εντός της κατάληψης κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Από την κατάληψη απομακρύνθηκαν σε πρώτη φάση οι μετανάστες που φιλοξενούνταν εντός του χώρου, ενώ δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα οι πρώτες προσαγωγές από τους ημεδαπούς που διέμεναν στο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί