Βέλγιο: Πάνω από 65 κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλη μονάδα επεξεργασίας κρέατος

Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη μεγάλη μονάδα επεξεργασία κρέατος στη Βεστροζεμπέκε του Βελγίου που προμηθεύει με προϊόντα πάνω από 50 χώρες, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί 197 εργάτες του τμήματος κοπής. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε τεστ και για τους 850 εργαζομένους της, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει για να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ο διευθυντής του εργοστασίου της Φλάνδρας, Μανουέλ Γκοντερίς, σημείωσε ότι το τμήμα κοπής κρέατος, όπου καταγράφηκαν προχθές τα πρώτα κρούσματα, έχει κλείσει και δεν θα ξανανοίξει πριν από τις 17 Αυγούστου, το νωρίτερο.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα», είπε ο Γκοντερίς.

Νορβηγική ταξιδιωτική οδηγία

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Νορβηγίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμη και αν αυτά είναι σε χώρες με λίγα κρούσματα COVID-19, ώστε να αποφευχθεί αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χόιε είπε πως «υπάρχουν ακόμα λίγες μολύνσεις στη Νορβηγία αλλά βλέπουμε αυξημένες μολύνσεις σε χώρες που είχαν υπό έλεγχο την κατάσταση».

Η Νορβηγία, αν και δεν είναι μέλος της Ε.Ε., ανήκει στη ζώνη του Σένγκεν. Είχε επιβάλει από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας και προχώρησε σε σταδιακή χαλάρωση από τον Ιούνιο. 

Ωστόσο, εξαιτίας της διαφαινόμενης νέας κλιμάκωσης της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα σερβίρουν αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης, οι αρχές θα εκδώσουν νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας στις 14 Αυγούστου. 

Η μόνη εξαίρεση θα είναι για όσους φθάνουν από χώρες που η Νορβηγία έχει θέσει σε καραντίνα 10 ημερών, όπως η Γαλλία, η Ελβετία και το Βέλγιο, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν μάσκες από τη στιγμή που θα περάσουν τα σύνορα, ή θα φθάσουν στο αεροδρόμιο, έως ότου πάνε στα σπίτια τους για να μπουν σε καραντίνα.

Με πληθυσμό 5,4 εκατ. κατοίκων, η Νορβηγία έχει καταγράψει αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Έως σήμερα είχε καταγράψει συνολικά 9.468 κρούσματα, αυξημένα κατά 59 σε σχέση με μία ημέρα νωρίτερα, με 256 θανάτους, σύμφωνα με το νορβηγικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί