Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Χάρη Χουρδάκη, συνεργάτη του Τμήματος Υγείας του ΚΚΕ και της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον Χάρη Φλουρή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, συναντήθηκε την Παρασκευή με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου ΕΝΕΕΓΥΛ με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζονται το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ηρακλείου Κρήτης, με αποκορύφωμα την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο πρανές του σχολείου, το Σάββατο 9/11/2024. Στη συνέχεια έγινε περιοδεία στο ΕΝΕΕΓΥΛ στις Γούρνες που προσωρινά στεγάζονται όπου έγινε συζήτηση με προσωπικό εκπαιδευτικό.
Ο Χ. Χουρδάκης στην παρέμβαση χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις των γονέων για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στέγασης των σχολείων σε χώρο κατάλληλο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Ανέδειξε τα τεράστια προβλήματα υποδομών των σχολείων αφού η πλειοψηφία τους πανελλαδικά στεγάζεται σε ακατάλληλα και απαράδεκτα κτίρια.
Στηλίτευσε τις ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων και των κομμάτων που θεωρούν κόστος τις ανάγκες των παιδιών που, παρά την πρόοδο της επιστήμης και των δυνατοτήτων που ανοίγονται μπροστά μας, τα ΑμεΑ είναι τα πρώτα θύματα της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων του τα τελευταία χρόνια, αφού τα άτομα με αναπηρίες, τους χρόνια πάσχοντες, μαστίζονται από την ανεργία, την ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, με πετσοκομμένα δικαιώματα, τις πετσοκομμένες συντάξεις, τα επιδόματα και χωρίς ουσιαστική πρόσβαση στις ανύπαρκτες δομές και υποδομές για την περίθαλψη, την πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας τους.
Τέλος τόνισε την ανάγκη οι γονείς των ειδικών σχολείων, μέσα από το οργανωμένο κίνημα, να κάνουν υπόθεση τους τον αγώνα για να δικαιωθούν τα αυτονόητα αιτήματα των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, δημόσιες δομές που να καλύπτουν τις ανάγκες, ενάντια στο νέο ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης, για υποδομές πρόσβασης των ΑΜεΑ στην μετακίνηση, την κατοικία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.