Πανευρωπαϊκό άρσης βαρών: «Σάρωσε» τα χρυσά μετάλλια η Κρητικιά μαθήτρια Μαρία Στρατουδάκη! (βίντεο)

Σάρωσε η Χανιώτισσα Μαρία Στρατουδάκη στο Ραζίν της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων άρσης βαρών, καθώς κατέκτησε με το “καλημέρα” 3 χρυσά μετάλλια στην διοργάνωση ενώ έκανε και ρεκόρ Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η 16χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στην κατηγορία των 49 κιλών και τα σάρωσε όλα. Στο αρασέ σήκωσε 74 κιλά καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με την Βρετανίδα Νικόλ Ρόμπερτς να μένει δεύτερη με 72κ και την Μολδαβή Αλίνα Ποπέσκου τρίτη με 65κ.

Στο ζετέ, η Στρατουδάκη ξεκίνησε τις προσπάθειες της όταν όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες είχαν τελειώσει. Με την Κιμ Καμιλιέρι Λαγκάνα από τη Μάλτα να είναι δεύτερη με 83 κιλά, η Στρατουδάκη σήκωσε 87 στην πρώτη της προσπάθεια και έκλεισε το ζετέ στα 96 κιλά κάνοντας και ευρωπαϊκό ρεκόρ στην κατηγορία.

Όπως ήταν φυσικό, με 169 κιλά στο σύνολο, η Στρατουδάκη πήρε το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 49 κιλών με την Ρόμπερτς (Βρετανία) να είναι δεύτερη με 153κ και την Καμιλιέρι Λαγκάνα (Μάλτα) τρίτη με 148κ.

Συγχαρητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την Μαρία Στρατουδάκη

Έλαβε τρία χρυσά μετάλλια στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή τις κορυφαίες διακρίσεις που πέτυχε η Χανιώτισσα αθλήτρια Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ανεβαίνοντας τρεις φορές στο βάθρο των νικητών και μάλιστα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Μαρία Στρατουδάκη μας συγκίνησε για τη μεγάλη επιτυχία της και μας έκανε υπερήφανους.

Τα τρία χρυσά μετάλλια στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στην Πολωνία, συνιστούν για την πρωταθλήτρια του Κρατερού Χανίων, την απόδειξη ότι πρόκειται για μια κορυφαία αθλήτρια με λαμπρό μέλλον. Στην οικογένεια  και τον προπονητή της θερμά συγχαρητήρια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί