Aida Returns: Προβολή της ταινίας της Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας Carol Mansour στην Κριτσά

Στην διεθνή δράση για ευαισθητοποίηση απένταντι στην γενοκτονία που διαπράττεται εις βάρος των Παλαιστινίων συμμετέχει η Επιτροπή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, με την προβολή της ταινίας Aida Returns» της Παλαιστίνιας σκηνοθέτριας Carol Mansour. 

Η ταινία θα προβληθεί στις 2 Νοεμβρίου, στην πολιτιστική αίθουσα Λατώ (Αρχαύλη) στην Κριτσά, στις 8μ.μ. , με ελεύθερη είσοδο. Η προβολή θα γίνει στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Κινηματογράφου της Παλαιστίνης» που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Film Lab Palestine, επεκτείνοντάς το πέρα ​​από την Παλαιστίνη, σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε σε 41 χώρες πραγματοποιώντας 171 προβολές, 9 ταινιών που αφορούσαν στην Παλαιστίνη και συνεχίζει. 

Προβολές παλαιστινιακών ταινιών θα γίνουν ταυτόχρονα σε δεκάδες χώρες, στις 2 Νοεμβρίου, την επίσημη επέτειο της Διακήρυξης του Μπάλφουρ με κοινό στόχο τη συλλογική δράση για δικαιοσύνη ελευθερία.

Ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από την γενοκτονία στη Γάζα και η φρίκη έχει επεκταθεί στη Μέση Ανατολή. Ως απλοί πολίτες με ανησυχίες και ευαισθησίες απέναντι σε κάθε είδους κοινωνική διαστρέβλωση, θέλουμε με την προβολή ανεξάρτητων ταινιών, να σταθούμε αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό και να προβάλουμε την άλλη εκδοχή των πραγμάτων, εκείνων που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιμένουν να λογοκρίνουν απανθρωποποιώντας περαιτέρω τους Παλαιστίνιους.

Η Επιτροπή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου θα συνεχίσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου την προβολή μεμονομένων ταινιών ενώ θα προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Κρήτης (PIFF Agios Nikolaos CRETE) , χρησιμοποιώντας τον κινηματογράφο ως ένα εμέσο προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρώπινων αξιών. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί