Παναθηναϊκός: Τεράστια νίκη μέσα στην “Ulker Sports and Event Hall” επί της Φενέρμπαχσε

Για την 5η αγωνιστική της Euroleague οι “πράσινοι” πήραν μία τεράσ τια νίκη μέσα στην “Ulker Sports and Event Hall” επί της Φενέρμπαχσε με 76-81, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 3-2.

Στο πρώτο επτάλεπτο της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα, στηρίχτηκε στην άμυνά της, ώστε να ρίξει το ρυθμό της Φενέρμπαχτσε κι αυτό το κατάφερε καθώς οι Τούρκοι είχαν ήδη υποπέσει σε έξι λάθη. Η τριάδα Ναν, Λεσόρ και Γκραντ έκαναν τη διαφορά για το “τριφύλλι”, που ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο στο παιχνίδι, ενώ αν δεν υπήρχε η ατομική ποιότητα των Μέις και Γκούντουριτς, τότε οι φιλοξενούμενοι, θα ολοκλήρωναν την πρώτη περίοδο με διαφορά μεγαλύτερη από το 15-21.

Οι “πράσινοι” δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, καθώς ο Μπράουν σκόραρε στον αιφνιδιασμό, ενώ ο Σλούκας έβαλε σε τάξη το παιχνίδι της ομάδας του, είτε πασάροντας, είτε σκοράροντας. Ο Γιούρτσεβεν έκανε καλή δουλειά κάτω από τη ρακέτα, ενώ ο Ναν δεν είχε αντίπαλο και το 30-42, ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Κόλσον και ο Χέις Ντέιβις με συνεχόμενα τρίποντα, έγραψαν το 35-42, όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε με καλάθια των Λεσόρ και Ναν και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το τριφύλλι στο συν 11 (35-46).

“Μίλησε” η καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης στην Τουρκία
Eurokinissi

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι στιβαροί αμυντικά, ενώ στην επίθεση η άμυνα ζώνης της Φενέρμπαχτσε δυσκόλεψε τους παίκτες του Άταμαν, όμως ο Μπράουν με το ήρεμο παιχνίδι του και ο Γιούρτσεβεν, που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό, έκαναν απλά πράγματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά. Οι Τούρκοι είδαν τον Μπόλντουιν να ανεβάζει την απόδοσή του, όμως οι Χέιζ Ντέιβις και Κόλσον ήταν σκιά του εαυτού τους κι αυτό ευνόησε τους “πράσινους”, που δεν ήταν τόσο παραγωγικοί σε αυτή την περίοδο όμως το 54-62, τους έδινε ένα θετικό πρόσημο, ύστερα από 30 λεπτά παιχνιδιού. Η άνοδος του Μπιμπέροβιτς ήταν ανησυχητική, όπως και η κόπωση των φιλοξενούμενων.

Αυτό δυστυχώς επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, με τον Ναν να έχει κλειστεί καλά από τους γηπεδούχους, ενώ ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα, έφερα τη Φενέρμπατσε σε απόσταση ενός πόντου (64-65), με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα με το σύνολο του “Σάρας”. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά κακό στα επόμενα λεπτά, ο Παναθηναϊκός σε έξι λεπτά είχε σκοράρει μόλις τρεις πόντους και το 70-65, έδειχνε καταδικαστικό για τους “πράσινους”. Ένα τρίποντο από τον Μπράουν, έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους, που ναι μεν είχαν μπερδευτεί στην άμυνα ζώνης όμως οι προσωπικότητες των Γκραντ και Σλούκα μίλησε και το 73-72, υπέρ της Φενέρ, άφηνε όλα τα σενάρια ανοιχτά. Η προσωπικότητα του ηγέτη του Παναθηναϊκού, έκανε τη διαφορά στις επόμενες επιθέσεις του τριφυλλιού, όπου ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο για το 73-75, ενώ ο Λεσόρ με δύσκολο καλάθι, ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, δίνοντας μεγάλο μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 35-46, 54-62, 76-81

πηγή ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί