Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Τετάρτης στην τουρκική αμυντική εταιρεία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, το PKK σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εταιρεία TUSAS στην Άγκυρα, που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Υπενθυμίζεται ότι δύο δράστες -ένας άνδρας και μια γυναίκα- πραγματοποίησαν την Τετάρτη την επίθεση με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS) στην Άγκυρα. Είκοσι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη (24/10), οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση ενός εκ των δραστών και σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών «ο τρομοκράτης άνδρας που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση στο TUSAŞ αναγνωρίστηκε ως μέλος του PKK» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Γερλίκαγια έγραψε πως πρόκειται για τον Αλί Ορέκ, μέλος του PKK με την κωδική ονομασία «Ρότζερ».

«Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του άνδρα τρομοκράτη που εξουδετερώθηκε στην προδοτική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο TAI χθες. Ο προδότης αναγνωρίστηκε ως Ali Örek, με την κωδική ονομασία “Ρότζερ”, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας τρομοκράτη συνεχίζονται. Για άλλη μια φορά εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να εκφοβίσει το αγαπημένο μας έθνος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί