Ρον Έλι: Πέθανε ο τηλεοπτικός «Ταρζάν» – Η τραγική του ιστορία

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Ρον Έλι, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του Ταρζάν στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960.

Ο Έλι άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Άλαμος, στην περιοχή της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η κόρη του, Κίρστεν Κασάλε Έλι, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τον περιέγραψε ως «έναν ήρωα για πολλούς», προσθέτοντας πως ήταν «ηθοποιός, συγγραφέας, προπονητής, μέντορας, οικογενειάρχης και ηγέτης». «Ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους άντρες που υπήρξαν ποτέ – κι εγώ έχασα τον μπαμπά μου», ανέφερε.

Μετά την αποχώρησή του από την υποκριτική το 2001, ο Έλι στράφηκε στη συγγραφή, δημοσιεύοντας δύο αστυνομικά μυθιστορήματα. Επέστρεψε σύντομα στη μικρή οθόνη το 2014 για την τηλεταινία «Expecting Amish», όπου υποδύθηκε έναν ηλικιωμένο. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ο ηθοποιός είχε εμφανιστεί και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως η κωμωδία «The Love Boat» και η «Wonder Woman» με την πρωταγωνίστρια Λίντα Κάρτερ.

Ο Έλι, γεννημένος το 1938 στο Τέξας, είχε παντρευτεί την αγαπημένη του από το γυμνάσιο το 1959, με τον γάμο τους να λήγει δύο χρόνια αργότερα. Αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, παρουσίασε τον διαγωνισμό Μις Αμερική, όπου γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, Βάλερι Λάντεν, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Η ζωή του σημαδεύτηκε από την τραγωδία το 2019, όταν η σύζυγός του, 62 ετών τότε, δολοφονήθηκε από τον γιο τους, Κάμερον Έλι, 30 ετών, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Βάλερι Λούντιν Ελι, 62 ετών, το 2019 μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι όπου διέμενε τότε με τον σύζυγό της – τον ηθοποιό Ρον Ελι – από τον 30χρονο γιο τους.

Ο Ρον Ελι ήταν το σπίτι την ώρα του εγκλήματος αλλά δεν τραυματίστηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και έλαβε εξιτήριο λίγο αργότερα.

Το περιστατικό ξεκίνησε με μια κλήση στην Αμεση Δράση (911) σχετικά με μια οικογενειακή διαμάχη στο σπίτι του ηθοποιού στο Χόουπ Ραντς της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν στις 8:15 τοπική ώρα βρήκαν την άτυχη γυναίκα νεκρή από πολλαπλές μαχαιριές σε όλο της το σώμα.

Ο ηθοποιός ανέφερε ένα μέλος της οικογένειας ως το άτομο που σκότωσε τη σύζυγό του. Οι ένστολοι έψαξαν το σπίτι και τη γύρω περιοχή και βρήκαν τον γιο του για έξω από το σπίτι, όπου και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι ο Κάμερον Ελι «αποτελούσε απειλή και 4 αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο με τα υπηρεσιακά τους όπλα ως απάντηση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί