Κρήτη: Mετά από έξι αναβολές δικάζεται καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριες

Φωτο: zarpanews.gr

Ζήτησε να κρατάει σημειώσεις από τη δίκη και να αλλάξει θέση η καρέκλα του για να… βλέπει τους μάρτυρες!

Ξεκινά μετά από έξι αναβολές η δίκη του 64χρονου καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου για την υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικες μαθήτριες.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος έχει κριθεί ένοχος για κακουργήματα σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών και για πλημμελήμματα σε βάρος ακόμα δύο κοριτσιών.

Η εκδικαση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης ξεκίνησε με 1,5 ώρα καθυστέρηση καθώς ο δικηγορός υπεράσπισης καθυστέρησε να έρθει από την Αθήνα. Μάλιστα, ξεκινώντας η δίκη, ο κατηγορούμενος ζήτησε να φέρουν μπροστά του ένα τραπέζι για να κρατάει όπως είπε, σημειώσεις από τη δίκη!

Ζήτησε ακόμα να αλλάξει θέση η καρέκλα του ώστε να μπορεί να βλέπει τους μάρτυρες!

«Δεν θα μας καθορίσει ο κατηγορούμενος τη χωροταξία της αίθουσας» απάντησε η πρόεδρος εφετών. Το αίτημα προκάλεσε την αντίδραση των κοριτσιών που σχολιάσαν στο ακροατήριο ότι «θέλει να μας κοιτάζει για να μας εκφοβίζει».

Η υπόθεση

Η υπόθεση ξεκίνησε να αποκαλύπτεται την Πρωτοχρονιά του 2019 ενώ η σύλληψη του 57χρονου καθηγητή και η συνακόλουθη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τότε έδωσε νέες διαστάσεις καθώς εμφανίστηκαν και άλλα κορίτσια – θύματά του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε το 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου χωρίς ακροατήριο με την απόφαση να είναι καταδικαστική για τον καθηγητή και έκτοτε ο καταδικασθείς παραμένει στις φυλακές Γρεβενών όπου εξέτισε μέρος της ποινής του μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 όταν αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Τότε μάλιστα, οι δικηγόροι του τον είχαν παρουσιάσει ως καρκινοπαθή τελικού σταδίου.

Έκτοτε, η δίκη αναβλήθηκε έξι φορές ενώ οι οικογένειες των φερόμενων θυμάτων κατήγγειλαν επανειλημμένα οτι ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε ελεύθερος και μάλιστα κάτω από τα σπίτια και στα στέκια των κοριτσιών.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί