«Εργοθεραπεία για όλους»

O Πανελλήνιος Συλλόγος Εργοθεραπευτών -νπδδ και το 1ο Περιφερειακό του Τμήμα σαςπροσκαλούν στην τελετή έναρξης της Επιστημονικής Διημερίδας «Εργοθεραπεία για όλους», Σάββατο 26/10 και ώρα 15.00 – 16.00, στην αίθουσα “Καστελλάκη” – Κορωναίου 9.

Η Διημερίδα, 26&27 Οκτωβρίου, συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εργοθεραπείας και στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της εργοθεραπείας στην καθημερινή ζωή ατόμων, κοινοτήτων και πληθυσμών, στην αποτύπωση της εξέλιξης της επιστήμης και στην καταγραφή προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργοθεραπεία στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Πρόεδρος του Π.Σ.Ε. και αναγνωρισμένοι επιστήμονες και θα φιλοξενηθεί ειδική στρογγυλή τράπεζα με εκπροσώπους φορέων και θεσμών όπου θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και ομάδων πολιτών. Ενδεικτικά:

*Περιστατικά αντιποίησης επαγγέλματος όπου ασθενείς και οι συγγενείς τους πέφτουν θύματα εξαπάτησης από διαφόρους που παρουσιάζονται ως εργοθεραπευτές.

* Η μεγάλη και αναίτια καθυστέρηση της Πολιτείας να εκδόσει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Παροχής Υπηρεσιών Εργοθεραπείας.

* Οι σημαντικές ελλείψεις εργοθεραπευτών σε μεγάλα νοσοκομεία και Δομές της χώρας.

*Η μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση εργοθεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ σε ενήλικες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και έχει συσταθεί με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της εργοθεραπείας ως ανεξάρτητης και αυτόνομης επιστήμης στο πεδίο της αποκατάστασης καθώς και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στο κοινωνικό σύνολο. Οι εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα όλων των ηλικιών που πάσχουν από ψυχικές, σωματικές, αναπτυξιακές ή/και συναισθηματικές διαταραχές και για αυτό η εργοθεραπεία συναντάται σε πλήθος διαφορετικών δομών (ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα απεξάρτησης, προσφυγικές δομές, ΚΑΠΗ, ειδικά σχολεία κ.α.)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί