Chaniartoon Press: Ένας νέος εκδοτικός οίκος με έδρα τα Χανιά

Ένας νέος εκδοτικός οίκος με έδρα την Κρήτη και τα Χανιά άρχισε την δραστηριότητά του. Το όνομα αυτού “Chaniartoon Press” και είναι άμεση η σύνδεσή του με το διεθνές φεστιβάλ Chaniartoon που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 8 συνεχή έτη στα Χανιά. Μετά από την έκδοση μια σειράς καταλόγων κόμικς και animation, η διοργανωτική ομάδα του Chaniartoon αποφάσισε να μπει δυναμικά στον χώρο τον εκδόσεων, και ειδικότερα στο κομμάτι των κόμικς.

Η αρχή έγινε με μια ανθολογία τρόμου, από 13 Έλληνες καλλιτέχνες, με τίτλο “Ανάμεσά μας – 11 ιστορίες τρόμου”, η οποία παρουσιάστηκε στο προηγούμενο φεστιβάλ και πλέον βρίσκεται στον δρόμο προς τα βιβλιοπωλεία. Η κεντρική του διανομή γίνεται από το βιβλιοπωλείο των Χανίων “Comixadiko“. Η έκδοση έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και οι ιστορίες των δημιουργών συνομιλούν με την θεματική του τρόμου από πολλές διαφορετικές οπτικές.

Η Chaniartoon Press ετοιμάζει μια σειρά νέων βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες και αναμένεται να μας εκπλήξουν ευχάριστα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις εκδόσεις για να μαθαίνετε πρώτοι τα εκδοτικά νέα στην ιστοσελίδα chaniartoonpress.gr αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα facebook.com/chaniartoonpress και instagram.com/chaniartoonpress Στόχος των εκδόσεων είναι πέρα από την στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών και της ελληνική σκηνής κόμικς, η μεταφορά στην ελληνική γλώσσα ξένων κόμικς, κυρίως από την Ευρώπη και την γαλλοβελγική σχολή. Επιπλέον στοχεύει στην εξαγωγή των εκδόσεών της στο εξωτερικό μέσα από αντίστοιχα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, με κυριότερο αυτό της Angouleme στην Γαλλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί