Το «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν και οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου: Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (Φωτο)

Φωτογραφίες – βίντεο: Γιώργος Μακράκης

Στους δρόμους κατέβηκαν και οι εκπαιδευτικοί σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου με 24ωρη απεργία της ΔΟΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ στη δευτεροβάθμια.

Η ομιλία του προέδρου του συλλογου εργαζομένων Δ. Θεοτοκοπουλος του Ηρακλείου Γ. Μακράκη:

«Απεργούμε για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια. Απεργούμε για την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων στην εκπαίδευση, με τους οποίους οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μορφώσουν τους/τις μαθητές/τριες. Απεργούμε να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη “αξιολόγηση”. Απαντάμε δυναμικά απέναντι στα πειθαρχικά και τις άδικες διώξεις», τονίζει μεταξύ άλλων η ΔΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι δάσκαλοι σημειώνουν πως «από τα χρόνια των μνημονίων ως σήμερα οι μισθοί μας έχουν υποστεί μείωση σχεδόν 60% στην αγοραστική τους δύναμη, ενώ η ακρίβεια καλπάζει συνεχώς και την ίδια στιγμή ο εισαγωγικός μισθός είναι 776€». Ζητούν επίσης την άμεση επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού και την υπογραφή ΣΣΕ για όλο τον κλάδο, «που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα». Ακόμα καταγγέλλουν τις χιλιάδες συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την αρχή της χρονιάς.

Το «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσαν και οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί