Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από την επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν και 14 τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, κοντά στην Άγκυρα, την Τετάρτη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Αλί Γερλικάγια σε δήλωσή του σχετικά με την επίθεση, την οποία νωρίτερα σε ανάρτησή του στο «Χ», χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική», πρόσθεσε ότι  «δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν. Μία γυναίκα και ένας άντρας». Πρόσθεσε ότι «τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση» και ως είναι σε εξέλιξη έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώθηκε μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί. Το κρατικό πρακτορείο Anadolu είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εστάλησαν στο σημείο, ενώ οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν μια κατεστραμμένη πύλη και ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα χώρο στάθμευσης, ενώ άλλες εικόνες έδειχναν τους δράστες να κουβαλούν όπλα και σακίδια πλάτης καθώς έμπαιναν στο κτίριο.

Πυκνός λευκός καπνός φάνηκε παράλληλα να υψώνεται μπροστά από την είσοδο των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Το Anadolu μετέδωσε ακόμα ότι οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για την επίθεση.

Τα αίτια της επίθεσης και η ταυτότητα των δραστών παραμένουν αδιευκρίνιστα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας και ότι υπήρχαν όμηροι στο κτίριο. Οι αξιωματούχοι δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι οι υπάλληλοι που βρισκόντουσαν μέσα στο κτίριο μεταφέρθηκαν από τις αρχές σε καταφύγια και δεν επετράπη σε κανέναν να φύγει. Είπαν επίσης ότι οι βομβιστικές επιθέσεις μπορεί να έγιναν σε διαφορετικές εξόδους καθώς οι εργαζόμενοι έφευγαν από τη δουλειά. 

Η TUSAS είναι μια από τις σημαντικότερες αμυντικές και αεροπορικές εταιρείες της Τουρκίας. Παράγει μεταξύ άλλων το KAAN, το πρώτο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της χώρας και έχει πάνω από 10.000 υπαλλήλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί