Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων σε τουρισμό – επισιτισμό η Νέα Αριστερά

Tην στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή διαβίωση εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το Δίκτυο για την εργασία της Νέας Αριστεράς.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή διαβίωση

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό προχωρούν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στο Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, πενθήμερη εργασία με δύο ρεπό και διεύρυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά απασχολούμενους.

Παρά τη μεγάλη αύξηση του τζίρου στον κλάδο, που φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δις, η θέση των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό συνεχώς χειροτερεύει. Χαμηλές αμοιβές που εξανεμίζονται από την ακρίβεια, εξαντλητικά ωράρια, 7ήμερη εργασία, άθλιες συνθήκες διαμονής, είναι η νέα κανονικότητα για τους εργαζόμενους στην λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται από την ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας, ειδικά σε νησιωτικές περιοχές. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους μη εργάσιμους μήνες, καθώς το επίδομα ανεργίας στους εποχιακά απασχολούμενους δίνεται για τρείς μήνες και δεν επαρκεί για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

Μέσα σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό και τον επισιτισμό, ο αγώνας απέναντι στην εργοδοτική εκμετάλλευση και τις αντεργατικές και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές είναι ο μοναδικός δρόμος.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς έφερε πρώτη στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση, την υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να εναρμονιστεί η χώρα με την Ευρωπαϊκή οδηγία για κάλυψη των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις, έχει καταθέσει ερωτήσεις για τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό και για τα εργασιακά δικαιώματα των ντελιβεράδων, καθώς και ερώτηση και σχετική τροπολογία για την μη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων.

Στηρίζουμε έμπρακτα και με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό όπως και κάθε εργαζόμενο/η που αγωνίζεται για εργασία με δικαιώματα, για δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζωής.

Οι αγώνες των εργαζομένων θα νικήσουν!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί