Τις συνέπειες της κακής κατάστασης στο χώρο της αριστεράς τις πληρώνει στην καθημερινότητά του ο ελληνικός λαός

Του Μανώλη Βαρδουλάκη*

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα μας είναι τραγική . Η διαμόρφωση  δύο στρατοπέδων που το ένα πυροβολεί το άλλο ασταμάτητα έχει οδηγήσει τους συντρόφους και φίλους σε απόγνωση . Δεν θα υπάρξει νικητής από αυτή την μάχη .            

Γιατί για να είναι δυο άνθρωποι στο ίδιο κόμμα δεν αρκεί να έχουν ίδιες η παραπλήσιες πολιτικές απόψεις . Πρέπει να μπορούν να συζητούν μεταξύ τους . Τα κεντρικά στελέχη που έχουν εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο όχι μόνο δεν μιλάνε μεταξύ τους αλλά βρίζονται συνεχώς δημόσια και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει .  Αν δεν γίνει κάποια παρέμβαση  οδηγούμαστε σίγουρα σε νέα διάσπαση και ο υποτιθέμενος νικητής θα έχει ένα κόμμα χωρίς μέλη .                                                                                                                                    

Τις συνέπειες της κακής κατάστασης στο χώρο της αριστεράς τις πληρώνει στην καθημερινότητά του ο ελληνικός λαός και έχουμε σοβαρή ευθύνη για αυτό 

Η Κ.Ε μετά την παραίτηση του Τσίπρα παίρνει συνεχώς λάθος αποφάσεις με κορυφαία την διαδικασία εκλογής Προέδρου το 2023 .Όλοι παραδέχονται ότι αν ακολουθούσαμε την σωστή διαδικασία (συνέδριο και μετά εκλογές) και στο σωστό χρόνο (μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ) δεν θα είχαμε την σημερινή κατάσταση .                                                  

Στο συνέδριο του Φλεβάρη είχαμε αποφασίσει α) Το πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα και  β)  Να αλλάξουμε το καταστατικό το φθινόπωρο . Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη η Κ.Ε αποφάσισε να μην τηρήσει την απόφαση του συνεδρίου. Στο έκτακτο συνέδριο δεν θα αλλάξουμε το καταστατικό και θα συζητήσουμε ξανά το πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθούμε . Κατά τα άλλα η Κ.Ε τηρεί το καταστατικό . Αυτά είναι αστειότητες . 

Υπάρχει μια δυνατότητα διεξόδου .                                                                                                                     

  Να μην πάμε σε εκλογή προέδρου τώρα αλλά να οριστεί ένα άτομο υψηλού κύρους  μεταβατικός πρόεδρος , που δεν θα διεκδικήσει την προεδρία  στις επόμενες εκλογές  Να πάμε σε καταστατικό συνέδριο και με βάση το νέο καταστατικό εκλογή νέας Κ.Ε  . Να  μπούμε σε ένα κανονικό ρυθμό λειτουργείας  και τότε να εκλέξουμε νέο πρόεδρο .                                                                                                                               

Ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να καταθέσει μια τέτοια πρόταση?                                     

  Τα μέλη της Κ.Ε που δεν έχουν εμπλακεί άμεσα στις κόντρες που γίνονται και σύντροφοι που βρίσκονται στο κέντρο και επηρεάζουν καταστάσεις . Έχουν την ευθηνή και την υποχρέωση να διατηρήσουν την ηρεμία και την ενότητα στο κόμμα .                                                                                                                              

Ποιος θα το αποφασίσει  αυτό ?                                                                                                              

  Μπορεί η σημερινή Κ.Ε αν σταθεί μια φορά στο ύψος τον περιστάσεων . Τότε δεν θα χρειαστεί να κάνουμε συνέδριο . Αν για μια ακόμη φορά δεν έχει τα κότσια και την πολιτική οξυδέρκεια να κάνει το σωστό τότε θα το αποφασίσει το συνέδριο . 

Αν δεν γίνει αυτό το συνέδριο που προγραμματίζετε το μόνο θέμα που ουσιαστικά θα λύσει είναι αν ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος η όχι . Αυτό θα είναι διαλυτικό για το κόμμα και  τραγικό για το πολιτικό σύστημα .Θα το διηγούνται για πολλά χρόνια στις πολιτικές συζητήσεις .

*Ο Μανώλης Βαρδουλάκης είναι συντονιστής της Ο.Μ. Γόρτυνας Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί