ΑΔΕΔΥ: Απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που πάει δικαστήρια απεργούς, με 24ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς

Με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί η αυριανή (23/10) απεργία των εκπαιδευτικών, με την ΑΔΕΔΥ, «αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης» να κηρύσσει 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εκπαιδευτικούς τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας κατέθεσαν αγωγή κατά της ΔΟΕ, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να βγάζει τελικά παράνομη την απεργία, η οποία ωστόσο θα γίνει υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ.

Στη σχετική ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, καταγγέλλει «την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια» και κηρύσσει 24ώρη απεργία στην εκπαίδευση για την Τετάρτη 23/10.

Νωρίτερα η ΔΟΕ, έδωσε από την πλευρά της σκληρή απάντηση στον υπουργό Παιδείας, τονίζοντας ότι η απεργία «θα γίνει κανονικά» και πως «η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων του λαού, δεν θα περάσει».

Κάνοντας λόγο για «πρωτοφανής αθλιότητα της κυβέρνησης» και «ρεσιτάλ αυταρχισμού» η ΔΟΕ επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι «αντί τα υπουργεία αυτά να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η ΔΟΕ αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (πχ αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές) προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Κήρυξη 24ωρης απεργίας στην εκπαίδευση

(ΔΟΕ-ΟΛΜΕ)

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.

Επικαλούμενος τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης

κηρύσσει

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί