Τα απίθανα συνεχίζονται στο Βενιζέλειο: Η νοοτροπία τσιφλικιού, τα βουλευτικά γραφεία της ΝΔ και η θέση Διευθύντριας

Απίθανα πράγματα που συνεχίζουν να συμβαίνουν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καταγγέλλουν και πάλι εργαζόμενοι. Το νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως πάντα, συνεχίζει να διοικείται από παρέες και κομματικούς φίλους εκπροσώπους των κομματικών γραφείων της ΝΔ…

Διαβάστε την επιστολή:

Αγαπητό Candiadoc,

Η ομάδα αποκλεισμένων νοσηλευτών – καλών μόνο για βάρδιες και κουπί,  θέλει να σας ενημερώσει τα παρακάτω :

Η νοοτροπιία τσιφλικιού και αναξιοκρατίας στο νοσοκομείο μας, είναι πια έκδηλη σε κάθε έκφανση της υπηρεσιακής μας ζωής.

Μετά την “άριστη” επιλογή της πρώην διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  για υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ (έγραψε χάλια…. αλλά ποιος τα μετράει αυτά…Το μαγείρευμα την έβγαλε πρώτη, και τον τελευταίο …που έγινε δεύτερος …παρά τα αντίθετα που έλεγε στη βουλή ο Άδωνις..)..έπρεπε να βρεθεί αντικαταστάτης στην Διευθύνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ.

Έγινε διερεύνηση στα βιογραφικά στελεχών της υπηρεσίας Όχι ! 

Τι θέλουν να βάλουν? ΑΥΤΗ που όρισε η πρώην Διευθύντρια! (τσιφλίκι της, χωραφι της, κτημα της) . Ορισε λοιπόν μια κυρια με πτυχίο ΠΕ νοσηλευτικής… Αλλά που δεν είχε ΠΟΤΕ της θέση ευθύνης. Δλδ από “απλή” νοσηλεύτρια βρέθηκε στην κορυφή της νοσηλευτικής υπηρεσίας να διοικεί όλες και όλους που μέχρι χθες ήταν προϊστάμενοί της.

“Απλή”  εννοούμε χωρίς κάποια προηγούμενη  θέση ευθύνης… έστω αναπληρώτριας προϊσταμένης σε τμημα …Ενώ ήταν νοσηλεύτρια βρέθηκε με απόσπαση στην ΥΠΕ (λυτοί και δεμένοι βοήθησαν σε αυτό) και στις ειδικότητες νοσηλευτικής με μέσον (αθάνατο!) αφού δεν υπήρξε κάποια διαδικασία ανοικτής επιλογής… Απλά ορίστηκε αυτή….

Και τώρα που η διευθύντρια έγινε υποδιοικήτρια, ήθελε να βάλει φυσικά κάποια “δικιά” της στη θέση της διευθύντριας.

Το πήραν χαμπάρι κάποιοι τομεάρχες που εποφθαλμιούσαν την θέση και πήγαν στα βουλευτικά γραφεία να “μπλοκάρει” όλο αυτό για να μπουν αυτοι.

Όλα αυτά γίνονται καθημερινά στο νοσοκομείο, με κουβέντες με ανοικτές πόρτες, φωνές και χωρίς ΚΑΜΙΑ ντροπή απο κανένα…. Είναι κοινό μυσιτκό σε όλους μια που κανείς δεν προσπαθεί να κρύψει τις κινήσεις του και τις βλέψεις του, που τις διαλαλεί σε όλους τους ορ’οφους.

Ερωτήματα :

Γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναφέρει ότι πρέπει να γίνει μια αξιοκρατική επιλογή απο βιογραφικά για την επιλογή αυτής της θέσης?

Τι κάνει η ΥΠΕ?

Τι κάνει  η Διοικηση?

Γιατί το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ (και άλλα νοσοκομεία) είναι έρμαιο του καθε βουλευτή και υποπαραγοντίσκου?

Γιατι προτείνονται άτομα (το φαβορί όπως λένε στα γραφεία του Βενιζελείου)  ΧΩΡΙΣ καμιά  διοικητική εμπειρία για να διοικήσει μια ολόκληρη υπηρεσία με εκατοντάδες προβλήματα, ενώ η ιδια δεν εχει διοικήσει  ποτέ και τίποτα?

Ποσο θα ειναι διεκδικητική απεναντι στην ΥΠΕ… αφου την βαλανε αυτοι, οποτε η πηγμη….σιγουρα θα ειναι μειωμενη? 

Εγινε αξιολογηση ολων των στελεχων του Βενιζελειου για τη θεση του Διευθυντη της Νοσηλευτικης υπηρεισιας?
Η υπηρεσια θεωρει τους τομεαρχες τοσο ανικανους ωστε να προωθηθεί μια “απλη” νοσηλευτρια και να γινει διευθυτρια τους?
Η δικαιολογια οτι ειναι Πανεπιστημιακης εκπαιδευσης ειναι ανοητη. Δεν υπαρχει πουθενα στην νομοθεσια να αποκλειονται οι ΤΕ απο τετοιες θεσεις.
Η αξιολόγηση ολων των στοιχειων των βιογραφικων επρεπε να γινει  ΣΥΝ του πτυχιου… οχι ΜΟΝΟ το πτυχίου και να αποκλειει ολους τους αλλους.

Η νομικη υπηρεσια της 7ης ΥΠΕ και του ΒΕΝΙΖΕΛΙΟΥ, ολα καλα? Ο μισθος καλα?
Και πραγματικα συγχαρτηρια για την ταχυτητα του κρατικου μηχανισμου : σαν να ηταν προετοιμασμενο καιρο : ποτε δηλωσε οτι “ανακαλει” την αποσπαση της στην ΥΠΕ (αυτη που ειχε παρει με μεσο” ..ποτε βγηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ…. μια μερα δρομος!
Μπραβο σας ! Για τα δεδουλευμενα μας, πρεπει να περιμενουμε μηνες για να “βγουν” οι αποφασεις!

Το ΒΑΣΙΚΟ ερωτημα ειναι ενα : γιατι δεν υπαρχει ενα προσοντολογιο (κανονικο , οχι οως θελουν αυτοι που βαζουν μονο οποιο νομιζουν στη λιστα) και να γινεται με αδαφανεις διαδικασιες η επιλογη? Και τον καλυτερο επιλεγεις και σκιες δεν υπαρχουν !
Προτιμούν ομως να βάλουν ΑΛΛΟ ενα καρφι της αναξιοκρατιας, στο φερετρο του ΒΕΙΖΕΛΕΙΟΥ.
Εικονα τσιρκου και οχι νοσοκομειου μιας κυβερνησης που “βαζει την υγεια ψηλα” και πιστευει στην “αξιοκρατία”! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί