Αγωνιστικες Κινησεις Εκπαιδευτικών: Μεθοδεύουν απολύσεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστικούς λόγους


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για να μην περάσουν

Πρόκληση για τον κλάδο των εκπαιδευτικών και όλους τους εργαζόμενους, που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, είναι η πρωτοφανής επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να μεθοδεύσει τις πρώτες μετά τη χούντα και προφανώς όχι τις τελευταίες, απολύσεις εκπαιδευτικών από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, με εντολή του υπουργού, τρεις αγωνιστές συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε «δυνητική αργία» και απειλούνται με απόλυση. Οι βαριές κατηγορίες που τους προσάπτουν, η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι συνήθως χρονοβόρες υπηρεσιακές διαδικασίες, η ανελαστική εφαρμογή των πιο σκληρών διατάξεων του ποινικού και δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και το γεγονός ότι επιστρατεύουν όλους τους αντιδραστικούς αντεργατικούς νόμους (Χατζηδάκη, Φλωρίδη κλπ) δείχνουν πως κυβέρνηση και υπουργείο επιδιώκουν με την εξόντωση των τριών αγωνιστών εκπαιδευτικών για να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στην πολιτική τους.  Αν περάσουν, θα αποτελέσουν την αρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης επίθεσης στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικοί είναι όλοι μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά και της παράταξης «Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής»Η Χρύσα Χοτζόγλου (μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών), διώκεται γιατί συμμετείχε σε κοινή κινητοποίηση με μαθητές στο σχολείο της ενάντια σε αξιολογική διαδικασία. Έστησαν ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος της με ψέματα και με την επιστράτευση όλων των αντιδραστικών νόμων.Αναμένεται αντίστοιχη διαδικασία για τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών), του οποίου η δίωξη συνδέεται με της Χρύσας Χοτζόγλου. Του προσάπτουν βαριές κατηγορίες γιατί πήγε στο σχολείο της, με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ, για να συμπαρασταθεί στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών. Επειδή είναι αναπληρωτής, κινδυνεύει με απευθείας απόλυση.Ο Γιώργος Καββαδίας, (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, του Εκπαιδευτικού Ομίλου και των Παρεμβάσεων), διώκεται για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση ενάντια στον διαγωνισμό PISA και γιατί με άρθρο του άσκησε κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Παρόλο που από τον περασμένο Αύγουστο είναι συνταξιούχος, παραπέμπεται με το ερωτηματικό της «δυνητικής αργίας». Η επαναφορά στην υπηρεσία είναι πολύ πιθανή, αφού όσοι βαρύνονται με πειθαρχική δίωξη, δεν συνταξιοδοτούνται 

 Στην εκπαίδευση πρέπει να σημάνει συναγερμός για να μην περάσουν οι απολύσεις. Οι εξελίξεις σε όλα μέτωπα αντιπαράθεσης του κλάδου με την κυβέρνηση, όπως η αξιολόγηση, οι μονιμοποιήσεις, οι συγχωνεύσεις αλλά και το πώς θα εξελιχθούν οι υπόλοιπες διώξεις στην εκπαίδευση και τους άλλους εργασιακούς χώρους, θα εξαρτηθεί από τη μάχη που θα δώσουμε για να αποτρέψουμε την απόλυση των τριών, μέχρι στιγμής, αγωνιστών εκπαιδευτικών.

Όλοι στου δρόμους!

Όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να αποφασίσουν για στάση εργασίας, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, να πάρουν πρωτοβουλίες, να καλέσουν σε ξεσηκωμό!

Κάτω τα χέρια από τη Χρύσα Χοτζόγλου, τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη και τον Γιώργο Καββαδία!

Να μην περάσουν οι απολύσεις!

Να παρθούν πίσω όλες οι κατηγορίες και να σταματήσουν όλες οι διώξεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ

· Τετάρτη 23/10, στις 11:30 πμ, μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  και πορεία στην ΠΔΕ Κρήτης κατά την πραγματοποίηση των ακροάσεων της ΧΧ και του ΓΚ . Καλούμε την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τους συλλόγους Δασκάλων, το εργατικό Κέντρο ,την ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχουν  στις κινητοποιήσεις και να αναδείξουν το ζήτημα των διώξεων ως βασικό ζήτημα που μας αφορά όλους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί