Ρεπορτάζ – προπαγάνδα του Αυτιά στις Βρυξέλλες για να μας πείσει ότι… δεν υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα (Βίντεο)

Fake news από Οικονόμου για τον κατώτατο μισθό στο Βέλγιο

Ένα ντροπιαστικό ρεπορτάζ – προπαγάνδα για την ακρίβεια στις… Βρυξέλλες έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς και το φιλοξένησε με ενθουσιασμό ο ΣΚΑΪ σε μια απαράδεκτη προσπάθεια να υποστηρίξουν ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι αμελητέα και ότι θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με τις τιμές στην αγορά.

Ο Γιώργος Αυτιάς πήγε στην κεντρική λαϊκή αγορά στις Βρυξέλλες και με κάμερα κατέγραψε τις τιμές στο εισαγόμενο ελληνικό λάδι, τις ελιές, τους ξηρούς καρπούς αλλά και διάφορα είδη ψαριών.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ανέφερε ότι βρήκε το λάδι Μεσσαράς τα 750 γραμμάρια προς 15 ευρώ το κιλό, ίδια τιμή για το λάδι Καλαμάτας ενώ στα 20 ευρώ το κιλό πουλούσαν όλα τα είδη ξηρών καρπών.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις τιμές των ψαριών με το μπαρμπούνι να πωλείται προς 54,64 ευρώ το κιλό, η τσιπούρα και το φαγκρί 49,80 ευρώ το κιλό και το χταπόδι 32,90 το κιλό.

Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, άρχισε να σχολιάζει εκνευρισμένος ότι «αυτό είναι κλοπή, δεν είναι τιμή» και συνέχισε με απίστευτο fake news περί του κατώτατου μισθού στο Βέλγιο. «Μπορεί ο κατώτατος να είναι 1.000-1.100 αλλά δεν είναι στα ύψη οι μισθοί στο Βέλγιο», είπε ο Δημήτρης Οικονόμου με τον αυτοπαρουσιαζόμενο ως εξπέρ του οικονομικού ρεπορτάζ Γιώργο Αυτιά να συμφωνεί μαζί του καθώς φαίνεται ότι δεν ξέρει πως ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είναι 2.029 ευρώ.

Το ρεπορτάζ – προπαγάνδα συνεχίστηκε με ζωντανή σύνδεση με την ψαραγορά όπου ρεπόρτερ του καναλιού παρουσίαζε τις τιμές πώλησης των ψαριών για να ισχυριστούν στους τηλεθεατές ότι η Ελλάδα δεν έχει ακρίβεια και να μην δυσανασχετούν γιατί στο Βέλγιο οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί