Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων στην Στοκχόλμη

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε  στην διεθνή έκθεση  Nordic Organic Food Fair & Natural Beauty & Health Show  που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Στο περίπτερό της  φιλοξένησε επιχειρήσεις  του κλάδου από όλη την Κρήτη,  δίνοντας τους τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθήσουν  τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα παραγωγής τους στο καταναλωτικό κοινό της Σουηδίας, που χαρακτηρίζεται πρώτον από τα σημαντικά αριθμητικά δεδομένα του, δεύτερον από το σημαντικά υψηλό βιοτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας, αλλά και από την γενικευμένη συμπάθεια αλλά και προτίμηση των Σουηδών απέναντι στο νησί μας.
Την έκθεση που αποτέλεσε μία ζωντανή πλατφόρμα για την παρουσίαση πρωτοποριακών προϊόντων και καινοτομιών στον τομέα των βιολογικών και φυσικών τροφίμων και προϊόντων ομορφιάς και ευεξίας, επισκέφτηκαν χιλιάδες αγοραστές υψηλού κύρους και επαγγελματίες του κλάδου μεταξύ αυτών αντιπρόσωποι μεγάλων αγοραστών από Coop Sverige, Coop AG, Herbolario Navarro, Life Europe AB, NOZ, Sunclass Airlines, Axfood, Brand Organic, Fontana, ICA και άλλοι.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβης, κα Αικατερίνη Φουντουλάκη και η Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κα Πελαγία Σουσιοπούλου, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες, τις δυνατότητες ανάπτυξης στη Σουηδική αγορά, τις προκλήσεις και τον τρόπο λειτουργίας της καθώς και την προοπτική ενίσχυσης των εμπορικών μας σχέσεων ενώ συμφωνήθηκε να διατηρηθεί μία συνεχής γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε:  «Η συμμετοχή μας στην έκθεση  αυτή έρχεται να ενισχύσει το βασικό στόχο που είναι η εξωστρέφεια των Κρητικών προϊόντων την οποία είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να αξιοποιήσουμε και να αυξήσουμε. Τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά εμείς τους δίνουμε ταυτότητα για να ταξιδεύουν σε νέες αγορές. Είναι μία οργανωμένη και συνεχή προσπάθεια και είναι πάντα προς όφελος των παραγωγών, να κερδίζουν την προστιθέμενη αξία από την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων μας». 
Το περίπτερο της Περιφέρειας υποστήριξε η  Μαρία Γιαμπαζολιά,   Αναπλ.  Προϊσταμένη του Τμήματος Οργάνωσης και Διοικητικής Υποστήριξης της Δ/νσης  Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης  και η  Κατερίνα Ξυδάκη  υπάλληλος του Τμήματος Συντονισμού και Υλοποίησης Δράσεων Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της ίδιας Δ/νσης.

.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί