Κρήτη – Δολοφονία βιολόγου: Ομόφωνα ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο 32χρονος – Παραμένουν τα ισόβια

Ομόφωνα ένοχο έκρινε και σε δεύτερο βαθμό τον 32χρονο κατηγορούμενο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά για την στυγερή δολοφονία και τον βιασμό της Αμερικανίδας Βιολόγου Ζούζαν Ίτον τον Ιούλιο του 2019.

O συνήγορος του ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, ωστόσο ο Εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε να μην του αναγνωριστεί κανένα.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά και τον έκρινε ομόφωνα ένοχο σε ισόβια ποινή φυλάκισης για την ανθρωποκτονία, κατά πλειοψηφία ένοχο για τον βιασμό σε 13 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

«Έχω κάνει λάθη»

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε πλήρως και λεπτομερώς όλο το χρονικό της υπόθεσης, από τη στιγμή που ο 32χρονος δράστης εντόπισε τη γυναίκα και τη χτύπησε με το αμάξι του, μέχρι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασέλγησε πάνω της πολλαπλώς και με διάφορους τρόπους, καθώς και τη στιγμή της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πετώντας την σε φρεάτιο που οδηγούσε σε υπόγειο πρόχειρο καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι αποδέχεται την ανθρωποκτονία, αλλά όχι τον βιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο δράστης είχε κριθεί ένοχος για την δολοφονία και για τον βιασμό της άτυχης βιολόγου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και σε 13 χρόνια ποινή κάθειρξης για τον βιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια βρισκόταν αρκετός κόσμος ενώ παρούσα στην δίκη ήταν και η αδερφή της αδικοχαμένης 60χρονος βιολόγου, Τζούλι Ίτον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί