Ηράκλειο: Τέρμα στα ψέματα της κυβέρνησης και του υπουργείου εμπορίας της υγείας! – Στους δρόμους και σήμερα οι εργαζόμενοι

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ , φορέων και σωματείων, που στήριξαν με την παρουσία τους την απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 17/10/2024, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης να μην ακουστεί η φωνή των υγειονομικών, των ασθενών,

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση ήταν η συνέχεια των αγώνων ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας που ορθώνει εμπόδια στην ικανοποίηση των αναγκών μας!

Τέρμα στα ψέματα της κυβέρνησης και του υπουργείου εμπορίας της υγείας!

Την ώρα που για την υγεία του λαού “δεν υπάρχει ευρώ”, το χρήμα ρέει άφθονο για τη στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ που σπέρνουν το θάνατο. Μόνο για την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, 2.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, δίνεται μισό εκατομμύριο τη μέρα, 3 δις το χρόνο! Αλλά και για την ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων στην υγεία (στους οποίους δεν αρκούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετήσιος τζίρος!) με ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ενώ οι ασθενείς, δηλαδή ο λαός, πληρώνουν 5,9 δις ευρώ από την τσέπη τους για την υγεία τους και οι αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων φτάνουν έως και το 480 %.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες ώστε ο λαός μας να απολαμβάνει ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ψυχικής υγείας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 6/11 στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17:30 στην πλ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ 20/11

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣimage0.jpegimage1.jpegimage2.jpeg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί