Ά. Γεωργιάδης: Μπλόκο από τους νοσοκομειακούς γιατρούς έξω από το υπουργείο Υγείας – Τ’ άκουσε για τα καλά

Μπλόκο στο υπουργείο Υγείας έκαναν σήμερα Πέμπτη (17/10) το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί, που πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Φωνάζοντας συνθήματα, οι νοσοκομειακοί γιατροί στρίμωξαν τον Άδωνι Γεωργιάδη όταν ήρθε στο υπουργείο. «Δεν μπορούμε σαν γιατροί για να ζήσουμε καλύτερα να βάλουμε το χέρι μας στην τσέπη των ασθενών. Θέλουμε τα χρήματα, τα οποία δικαιούμαστε σαν επιστήμονες», «Κύριε υπουργέ, θα μας πείτε γιατί δεν εφαρμόζετε τις δικαστικές αποφάσεις; Γιατί δεν δίνετε όσα λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Άρειος Πάγος;» του έλεγαν με ένταση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας για άλλη μια φορά εμφανίστηκε προκλητικός προσπαθώντας να υποτιμήσει τον αγώνα τους. Αντί για ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, κατέφυγε σε ειρωνείες. «Να ξέρει ο κόσμος ότι σήμερα ημέρα απεργίας όλα τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά» έλεγε με ύφος ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ όταν οι συγκεντρωμένοι του τόνιζαν ότι εκπροσωπούν τους χιλιάδες συναδέλφους του σε όλη την Ελλάδα, εκείνος προτίμησε τους θεατρινισμούς, λέγοντας «Πού είναι;».

Την ίδια ώρα που η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει, η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) έχει επίσης 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης και προγραμματίζει πορεία στο κέντρο της Αθήνας που θα καταλήγει επίσης στο υπουργείο Υγείας.

«Για άλλη μια φορά είμαστε στον δρόμο. Ζητάμε να δώσουν περισσότερο προσωπικό, περισσότερα χρήματα στη δημόσια υγεία για να σταματήσει ο κατήφορος της απαξίωσης και της ιδιωτικοποίησης» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Το προσωπικό που έχει απομείνει στην κυριολεξία έχει “κλατάρει”, με συνεχείς μετακινήσεις, με εξαντλητικά ωράρια παρότι διαθέτουμε πολύ φιλότιμο και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να προσφέρουμε ασφαλείς υπηρεσίες. Όμως δεν προλαβαίνουμε. Γ’ αυτό και δεν είναι ψέματα όταν λέμε ότι ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν οι ασθενείς. Πάρα πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό» υπογράμμισε.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί