«Δε θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά»: Συγκλονίζει η περιγραφή της μοναδικής παιδιάτρου της Κω για το ναυάγιο

Συγκλονίζει η περιγραφή της μοναδικής παιδιάτρου της Κω, Βιολέτας Μπεάτας Μολέντα, όπου χτες αργά το βράδυ σημειώθηκε ναυάγιο με βάρκα που επαινεβαιναν περίπου 31 άτομα… Ο τραγικός απολογισμός θυμάτων αφορά δύο μικρά παιδιά 3 και 5 ετών και δύο γυναίκες….

Δείτε επίσης: Δύο ναυάγια με μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες, το ένα στην Κρήτη – Τραγωδία με νεκρές δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά (Bίντεο & φωτο)

«Με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα ότι έγινε ένα ναυάγιο και το ΕΚΑΒ θα φέρει τα θύματα. Πήγα κατευθείαν στα επείγοντα και βρήκα δύο νεκρά παιδάκια τεσσάρων με πέντε χρόνων.

Στη συνέχεια είδα ότι φέρανε ένα βρέφος μούσκεμα του έβγαλα τα ρούχα του γιατί πάγωνε, το σωματάκι του είχε μελανιάσει, ήταν μπλε.

Έτρεξα γρήγορα στο τμήμα το παιδιατρικό να βρω κάποιο ρουχαλάκι να το ντύσω και του ετοίμασα γαλατάκι να το ταΐσω. Επανήλθε το μωράκι πλήρως και μου χαμογέλασε, ήταν ήρεμο, ζεστό και ευχαριστημένο.

Μετά ήρθε ο λιμενικός και το πήρε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά που είδα και λέω τι κόσμος είναι αυτός… Τίποτα άλλο».

Θάλασσα Αλληλεγγύης: Οι άνθρωποι παραμένουν δέσμιοι των κυκλωμάτων διακίνησης και το κάθε ταξίδι η κάθε προσπάθεια, είναι από μόνη της ένα παιχνίδι θανάτου

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε η Θάλασσα Αλληλεγγύης, στην οποία αναφέρει:

“Δε θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά”, η περιγραφή της παιδιάτρου Βιολέτας Μπεάτας Μολέντα στο νησί της Κω όπου χτες αργά το βράδυ σημειώθηκε ναυάγιο με βάρκα που επαινεβαιναν περίπου 31 άτομα… Ο τραγικός απολογισμός θυμάτων αφορά δύο μικρά παιδιά 3 και 5 ετών και δύο γυναίκες….

Σε “δημοσιογραφικά” μέσα αναφέρουν “από λάθος χειρισμούς του διακινητή”…..

Το μόνο λάθος που επαναλαμβάνεται είναι η συνολική διαχείριση της χώρας και της ΕΕ στο ζήτημα της μετανάστευσης και την μετακίνηση των πληθυσμών..

Οι άνθρωποι παραμένουν δέσμιοι των κυκλωμάτων διακίνησης και το κάθε ταξίδι η κάθε προσπάθεια, είναι από μόνη της ένα παιχνίδι θανάτου. Όταν καταφέρνουν οι συνάνθρωποι μας να ξεφεύγουν από πυρά λιμενικών, βίαιες επαναπροωθήσεις, ζημιές στα υπερφορτωμένα και συνήθως ακατάλληλα σκάφη, τόσο σε Ελλάδα, Τουρκία, Λιβύη, Αίγυπτο και καταφθάνουν ταλαιπωρημένοι στις ελληνικές ακτές, ακόμα και σε θύματα ναυαγίων, οι διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης παραμένουν δύσκολες, χρονοβόρες και συνεχίζουν το σύστημα αποκλεισμού τους από την κοινότητα και την ουσιαστική ένταξη.

Η μόνη διαδικασία που όπως φαίνεται “τρέχει” αφορά την προανάκριση όπου μόλις σε μερικές ώρες επιρρίπτονται ευθύνες και εξοντωτικές ποινές με την κατηγορία τους διακινητή.. Διαδικασία που μόνο σκοπό έχει την ποινικοποίηση της μετανάστευσης και την παραγωγή φυλακισμένων μεταναστών και προσφύγων ως τους μόνους υπεύθυνους της κατάστασης.

Μέσα σε λίγες ώρες από το ναυάγιο στην Κω ενημερωνόμαστε για ένα ακόμα ανοιχτά της Κρήτης, όπου 96 ναυαγοί διασώθηκαν και μεταφέρονται στα Καλά Λιμάνια. Ποιο θα είναι το μέλλον τους; Ποιες διαδικασίες υποδοχής θα υπάρξουν; Οι “τυχεροί” που θα βρεθούν σε νοσοκομείο λόγω υποθερμίας και άλλων αιτιών θα γλιτώσουν από τον ευτελισμό της σακούλας στα πόδια αντί υποδημάτων, που βλέπουμε επανειλημμένα σε ανθρώπους σε μεταγωγή από το Ηράκλειο σε καμπ της ενδοχώρας; Θα έχουν την ευκαιρία και την πρόσβαση σε κάτι απλό: ένα ντουζ, μια αλλαξιά ρούχα;

Οι διθύραμβοι που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι φορείς κάθε φορά δεν μας καλύπτουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά οτι κάθε διαδικασία γίνεται στα ελάχιστα τυπικά και κανείς δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το μέλλον των ανθρώπων και για μόνιμες και ασφαλείς λύσεις.

Κάθε φορά θα το φωνάζουμε και θα το ζητάμε:

Ασφαλείς δίοδοι και διαδικασίες ασύλου και παραμονής σε όλες και όλους.

Όχι άλλα νεκρά μωρά στα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου

Η ομάδα της Θάλασσας Αλληλεγγύης – Thalassa of Solidarity

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί