Βήμα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα απογευματινά χειρουργεία

«Τα απογευματινά χειρουργεία με το αζημίωτο, συνιστούν προκλητική εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας στο δημόσιο σύστημα υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης, την ώρα που τα δημόσια χαρακτηριστικά του θα έπρεπε να ενισχύονται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή σχετική πανηγυρική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να εμφανίσει τα απογευματινά χειρουργεία ως τη λύση για την αντιμετώπιση της τεράστιας αναμονής, αποτελεί εκμετάλλευση των προβλημάτων υγείας χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι περιμένουν ακόμη κι ένα έτος για να χειρουργηθούν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανταλλάσσει το καθολικό δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια Υγεία με μερικές χιλιάδες δωρεάν επεμβάσεις, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και μετά τι; Μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για τη μείωση της λίστας αναμονής, οι επόμενοι ασθενείς πού θα βρουν χρήματα για να χειρουργηθούν;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει ότι «τα ευκαιριακά κονδύλια και η δήθεν γενναιοδωρία του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, ούτε έχουν τέτοιο σκοπό.

Αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, κατάλληλος εξοπλισμός και φυσικά το απαραίτητο προσωπικό με τις απαραίτητες αμοιβές και δικαιώματα. Όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους και ενάντια στην εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας, με την αυριανή, πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία στο ΕΣΥ» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΟΙ δηλώσεις Γεωργιάδη

Σε ένα τρίλεπτο παραλήρημα αυτοθαυμασμού για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στη χώρας μας προέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να κάνει το άσπρο-μαύρο και να υποστηρίξει ότι είναι ο καλύτερος υπουργός Υγείας που πέρασε ποτέ από τη χώρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ βαθμολόγησε μάλιστα την απόδοσή του ισχυριζόμενος ότι «αντικειμενικά το ΕΣΥ λειτουργεί καλύτερα από ποτέ» 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης – μιλώντας σε ρυθμό «πολυβόλου» – επί της ουσίας υποστήριξε ότι τα εκατομμύρια των πολιτών που βλέπουν την κατάντια του ΕΣΥ με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζουν σε άλλη χώρα καθώς όλα στη δημόσια υγεία είναι επιεικώς τέλεια.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι επί των ημερών του:

-Το 2024 έχουν διενεργηθεί τα περισσότερα χειρουργεία από συστάσεως ΕΣΥ

-Η λίστα για τα χειρουργεία είναι μικρότερη από ποτέ

Δεν υπάρχουν ράντζα στα νοσοκομεία παρά μόνο για δύο ημέρες λόγω εφημερίας στο «Αττικόν» Νοσοκομείο και το «Γεώργιος Γεννηματάς»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμα ότι τα νοσοκομεία έχουν εφοδιαστεί με καινούργια μηχανήματα, οι ανακαινίσεις των νοσοκομείων μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων ενώ έκανε αυξήσεις στους γιατρούς και μαζικές προσκλήσεις για προσλήψεις.

Και ο υπουργός Υγείας έκλεισε το τρίλεπτο παραλήρημα λέγοντας το αμίμητο: «Τι άλλο να κάνουμε παιδιά;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί