Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η πρόεδρος της ΡΑΣ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή, η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Η ίδια κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στον τόπο κατοικίας της και της παρουσίας μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της. 

Σημειώνεται ότι αποτελεί μια εκ των 41 κατηγορούμενων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023. Από τους 41 κατηγορούμενους οι εφτά κατηγορούνται για πράξεις που έγιναν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, όπως τις παρεμβάσεις στο χώρο του δυστυχήματος, και η κατηγορία αφορά το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, αναμένεται να απολογηθούν στον εφέτη ανακριτή μέσα στο επόμενο 20ήμερο.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες και η άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε στελέχη φορέα που σχετίζεται, και, με τη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Δικτύου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί