Ανδρουλάκης και πάλι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Οι πρώτες του δηλώσεις – Τι είπε ο Χ. Δούκας

Επανεξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό πέριξ του 60%

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 60,14% έναντι 39,86% του Χάρη Δούκα.

Στο τελικό αποτέλεσμα συγκεντρώνει 59,92% έναντι 40,08% του κ. Δούκα

Ψήφισαν 212.262 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος, δίχως να υπολογίζονται οι ψήφοι των αποδήμων.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δούκα – Ανδρουλάκη

Λίγο μετά τις 20:30, ο Χάρης Δούκας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίον συνεχάρη για τη νίκη του. «Προχωράμε όλοι μαζί», ήταν το μήνυμα.

Λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ της Κυριακής και ενώ η εκλογική καταμέτρηση συνεχιζόταν αλλά εμφανώς έδειχνε την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο β γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία, ο Χάρης Δούκας τού τηλεφώνησε και έδωσε τα συγχαρητήριά του.

Οπως επισημαίνεται από το επιτελείο του Χάρη Δούκα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τον ευχαρίστησε λέγοντάς του «προχωράμε όλοι μαζί».

«Θα είμαι πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Χάρης Δούκας για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, στις οποίες επανεξελέγη αρχηγός ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας «για ένα μεγάλο, ανοιχτό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει».

Οι δηλώσεις του Χάρη Δούκα

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και τα μέλη γιατί μας τίμησαν. Θέλω να συγχαρώ τον Ανδρουλάκη για τη νίκη του.  Καταφέραμε να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς απέναντι στις ακραίες επιθέσεις. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο Χάρης Δούκας όπως έβγαινε από το γραφείο του.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ν. Ανδρουλάκη

Μεγάλες και γενναίες αλλαγές υποσχέθηκε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χαριλάου Τρικούπη, μπροστά σε πλήθος κόσμου που σε κλίμα ενθουσιασμού τον υποδέχτηκε. 

Στις πρώτες του δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του αναφέροντας ότι με τον αγώνα και την στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα και απήυθυνε μήνυμα ενότητας, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα προέβη σε ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την πολιτική του Μητσοτάκη. 

«Υπόσχομαι σε όλους τους Έλληνες ότι θα αγκαλιάσουμε τις ανησυχίες σας για να γίνουμε φορέας της ελπίδας. Να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

«Οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι και δυναμικοί απέναντι στη συντήρηση. Μαζί μπορούμε, μαζί θα νικήσουμε.

Το κίνημα μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στις νεότερες γενιές, ειδικά τώρα που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίας ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν δυναμικό παρών γεμίζοντας μας όλους με δύναμη όσους με ευχαρίστησαν σε αυτό τον αγώνα την αγάπη και τη συμπαράστασή σας δεν θα την ξεχάσω ποτέ και θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα είναι στην πρώτη γραμμή σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, νικητής το ΠΑΣΟΚ.

Τα καλύτερα είναι μπροστά οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και αγώνα. Θα το κάνουμε και θα κερδίσουμε. 

Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία, να θωρακίσουμε το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, να διασφαλίσουμε φθηνή και αξιοπρεπή στέγαση, να κάνουμε την οικονομία μας πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική.

Απευθύνω ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική, έχουμε χρέος πρώτα απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις αυτό τον αγώνα για να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.»

Εκλογές ΠΑΣΟΚ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Έκλογές ΠΑΣΟΚ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Εκλογές ΠΑΣΟΚ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Εκλογές ΠΑΣΟΚ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί