Kρήτη: Μεγάλη απάτη σε βάρος ιδιοκτήτη κέντρων διασκέδασης -Χειροπέδες σε 25χρονο και 40χρονη

Ο επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου έγινε η απάτη, εκτιμά πως η οικονομική του ζημιά μπορεί να ξεπερνάει και τις 200 χιλιάδες ευρώ

Μία μεγάλης έκτασης απάτη σε βάρος του επιχειρηματία για τον οποίο εργαζόταν κατηγορείται ότι έκανε επί μήνες ένας 25χρονος ρεθυμνιώτης.

Ο 25χρονος κατηγορείται πως ως υπεύθυνος προμηθειών δύο καταστημάτων διασκέδασης του ίδιου ιδιοκτήτη είχε καταφέρει να μην γίνεται για καιρό αντιληπτός και προχωρούσε σε παραγγελίες ειδών – κυρίως αλκοολούχων ποτών αλλά και άλλων – μεγαλύτερες από τις αναγκαίες, κρατούσε σε δικό του χώρο τα περισσότερα από τα μπουκάλια και τα πουλούσε σε άλλους επιχειρηματίες, εκτός Ρεθύμνου, εισπράττοντας τα χρήματα για δικό του λογαριασμό.

Ο ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου έγινε η απάτη, εκτιμά πως η οικονομική του ζημιά μπορεί να ξεπερνάει και τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Εκτός από τον 25χρονο, έχει συλληφθεί και η 40χρονη φίλη του, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν δεκάδες προϊόντα, που θεωρούνται πως είναι προϊόντα της απάτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GOODnet.gr, ο 25χρονος θεωρούνταν πρόσωπο εμπιστοσύνης από τον επιχειρηματία, καθώς είχε φιλικές σχέσεις με τον γιο του και είχε προσληφθεί πριν από τουλάχιστον έναν χρόνο στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στις αρχές του καλοκαιριού, ένας προμηθευτής με κάβα ποτών ενημέρωσε τον 55χρονο επιχειρηματία πως του φαίνεται ύποπτη η δράση του 25χρονου. Για την ακρίβεια, του ανέφερε πως πολύ συχνά και ενώ είχε γίνει μία παραγγελία για το κατάστημα, την οποία ο προμηθευτής είχε παραδώσει κανονικά, ο 25χρονος επανερχόταν στην κάβα για να κάνει συμπληρωματική παραγγελία επικαλούμενος πως είχε γίνει λάθος και υπήρχαν ελλείψεις στο κατάστημα. Αυτήν την συμπληρωματική παραγγελία φρόντιζε να πηγαίνει ο ίδιος στην κάβα και να την παραλαμβάνει, χρησιμοποιώντας μάλιστα το αυτοκίνητο του 55χρονου επιχειρηματία, που του είχε παραχωρηθεί.

Ακολούθως, έδινε στο λογιστή τα παραστατικά των αγορών, κάποιες μέρες αργότερα, και η απάτη δεν γινόταν αντιληπτή άμεσα, αφού οι δύο επιχειρήσεις είχαν πολύ μεγάλη κατανάλωση.

Ενώ αρχικά, ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων διασκέδασης δεν υποπτεύθηκε τίποτα, όταν κατάλαβε πως τα έξοδα δεν συμβάδιζαν με την κατανάλωση και πως υπήρχε μεγάλη απόκλιση, αποφάσισε να παρακολουθήσει τις κινήσεις του.

Διαπίστωσε πως ενώ γίνονταν παραγγελίες πολλών χιλιάδων ευρώ, οι προμήθειες που έφταναν στην επιχείρησή του ήταν πολύ λιγότερες.

Έτσι, έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και οι αστυνομικοί της προχώρησαν σε σύλληψη του νεαρού άντρα και της 40χρονης γυναίκας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σπίτι βρέθηκαν ποτά αξίας περίπου 15 χιλιάδων ευρώ.

Ο 25χρονος, πάντως, αρνείται την κατηγορία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί