Kινητοποίηση για τον θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα (Βίντεο & φωτο)

Φωτο: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στις 2.30 το μεσημέρι η πλατεία Βικτωρίας γέμισε από κόσμο, όχι μόνο με τον τρόπο που συνηθίζεται στο πλαίσιο του μεσημεριανού καφέ του Σαββάτου, όσο κυρίως με κόσμο που ήρθε να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν, του 37χρονου διανομέα που εντοπίστηκε νεκρός και βαριά χτυπημένος μέσα στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

Στο συλλαλητήριο είχαν καλέσει η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα, η Κοινότητα Καμερούν, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, το KASAPI Hellas, Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Στιγμιότυπο από την πορεία για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν, Σάββατο 12-10-2024
(ΑΥΓΗ/ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ)

Οι μετανάστες διανομείς της Wolt και της efood, συνάδελφοι και συμπατριώτες του Καμράν, βρέθηκαν στο επίκεντρο. Με τα μηχανάκια της δουλειάς τους προχώρησαν μπροστά από την πορεία η οποία είχε κατεύθυνση αρχικά στο αστυνομικό τμήμα – κολαστήριο. Κι όσο πλησίαζε η κινητοποίηση στο σημείο τόσο πιο έντονα και επίμονα πατούσαν τις κόρνες τους.

Στη διαμαρτυρία καλούσαν και συμμετείχαν επίσης σωματεία εργαζόμενων της εκπαίδευσης, των νοσοκομείων, των Δήμων, του πολιτισμού. Φοιτητές και φοιτήτριες που πραγματοποίησαν δυναμικές εκδηλώσεις στη Φιλοσοφική, το Πάντειο, το ΠΑΔΑ, αλλά και μαθητές σχολείων της Αθήνας.

Πορεία για τον θάνατο του εργάτη μετανάστη Μ. Καμράν, Σάββατο 12-10-2024
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Στο πρώτο πανό και σε όσα ακολούθησαν ξεχώριζε το μήνυμα να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι.

Πορεία για τον θάνατο του εργάτη μετανάστη Μ. Καμράν, Σάββατο 12-10-2024
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Εγκληματίες κι άλλον βασανίσατε και δολοφονησατε» είχε γράψει στο πλακάτ που κρατούσε υψωμένο πλάι στους υπόλοιπους διαδηλωτές, πάντοτε στην πρώτη γραμμή με υψωμένη τη γροθιά του, ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη.

Είχε απευθύνει ξεχωριστή έκκληση για συμμετοχή στη διαμαρτυρία, όπως κι οι Νίκος Κωστόπουλος, αδελφός του Ζακ, Ιμράν Καμράν, αδελφός του Μοχάμεντ κι ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος.

Συνυπέγραψαν πολλοί άλλοι, ανάμεσά τους οι Μάρω Δούκα, συγγραφέας, Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής ΑΠΘ, ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Πορεία για τον θάνατο του εργάτη μετανάστη Μ. Καμράν, Σάββατο 12-10-2024
(INTIME NEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ)
Η κεφαλή της πορείας για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν, Σάββατο 12-10-2024
(ΑΥΓΗ/ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ)

Οι ομιλίες του Γιάννη Μάγγου και του ξαδέρφου του δολοφονημένου Μοχάμεντ

Ξεχωριστές στιγμές της συγκέντρωσης και πορείας οι ομιλίες του Γιάννη Μάγγου και του ξαδέρφου του Μοχάμεντ Καμράν, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

«Ακόμη κι αν κάποιος από εμάς κάνει κάτι κακό να μας πάτε στα δικαστήρια, όχι να μας σκοτώνετε στα Αστυνομικά Τμήματα».

«Στην υπόθεση του Καμράν οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Φραγκούλη, του Σαμπάνη, του Μάγγου, του Μανιουδάκη, της Πύλου, των Τεμπών και τόσων άλλων. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, η κυβέρνηση είναι ενοχή. Μοχάμεντ Καμράν παρών».

Η πορεία έκανε τον κύκλο και ολοκληρώθηκε στο σημείο από όπου ξεκίνησε στην πλατεία Βικτωρίας.

Aυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί