Τρεις συλλήψεις για την διακίνηση των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες

(Φωτο αρχείου)

Μία έγκυος μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν τα στελέχη του Λιμενικού για την διακίνηση μεταναστών που εντοπίστηκαν σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, το βράδυ της Πέμπτης η Λιμενική Αρχή της Γαύδου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ύπαρξη λέμβου με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή 11 ν.μ. νότια της Γαύδου. Επί τόπου έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Γαύδου με ιδιωτικό σκάφος, οι οποίοι εντόπισαν ένα φουσκωτό σκάφος με 34 άτομα (26 άνδρες και 7 ανήλικους), τους οποίους περισυνέλεξαν και τους μετέφεραν στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι των Σφακίων και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), για παράβαση του Ν.3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση», καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση», ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

Το μεσημέρι της Παρασκευής και η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με μετανάστες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων. Επί τόπου έσπευσε ένα ρυμουλκό με στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού των Καλών Λιμένων και εντόπισε τη λέμβο. Περισυλλέγησαν 34 μετανάστες (13 άνδρες, 11 γυναίκες και 10 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια, συνοδεία στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού στο λιμάνι του Ηρακλείου. Μία έγκυος μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία εξήλθε καλά στην υγεία της. Όπως δήλωσαν οι μετανάστες, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στις 10 Οκτωβρίου από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο άνδρες (υπήκοοι Σουδάν) ηλικίας 19 και 29 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση», καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση»,, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

Οι ανακοινώσεις του Λιμενικού

Για την λέμβο της Γαύδου


Τις βραδινές ώρες την 10/10/2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Γαύδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ύπαρξη λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 11 ν.μ. νότια της Γαύδου. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Γαύδου με ιδιωτικό σκάφος, οι οποίοι εντόπισαν ένα φουσκωτό σκάφος με τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαπούς (26 άνδρες και 07 ανήλικους), τους οποίους περισυνέλλεξαν και τους μετέφεραν στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με επιβατικό οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο στο λιμάνι των Σφακίων και από εκεί σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), για παράβαση του Ν.3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση», καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση», ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

Για την λέμβο στους Καλούς Λιμένες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 50 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων της Κρήτης. Στην περιοχή έσπευσε ένα ρυμουλκό με στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού των Καλών Λιμένων και εντόπισε τη λέμβο. Περισυλλέγησαν τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί (13 άνδρες, 11 γυναίκες και 10 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια, συνοδεία στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Μία εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία εξήλθε καλά στην υγεία της. Κατά δήλωση των επιβαινόντων, εκκίνησαν πρώτες πρωινές ώρες την 10/10/2024 από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Σουδάν) ηλικίας 19 και 29 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση», καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση»,, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί