Χειροπέδες σε 39χρονο για τη διακίνηση των 26 μεταναστών που εντοπίστηκαν στα νότια του Ν. Ηρακλείου

Χειροπέδες σε έναν 39χρονο πέρασαν στελέχη του Λιμενικού για τη διακίνηση των 26 μεταναστών που εντοπίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής στην παραλία του Δήμου Φαιστού, «Κουνενοί».

Δείτε: Βάρκα με μετανάστες στα νότια του Ν. Ηρακλείου

Ο 39χρονος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους μετανάστες ως ο διακινητής τους και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Διευκόλυνση” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”.

Όπως δήλωσαν οι μετανάστες, ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 170.000 έως 200.000 ΓΚΙΝΕ Αιγύπτου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου και των Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ένα σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΥΝΕΝΟΙ» δυτικά της παραλίας Μάρτσαλου δήμου Φαιστού. Τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν είκοσι έξι αλλοδαποί (22 άντρες και 4 ανήλικοι), οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από βραχώδη ακτή από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ) με την συνδρομή ιδιωτικών σκαφών και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων με ασφάλεια. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού. Κατά δήλωση τους, οι αλλοδαποί εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 05/10/2024 από ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 170.000 έως 200.000 ΓΚΙΝΕ Αιγύπτου. Ένας 39χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αιγύπτου), αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Διευκόλυνση” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, ενώ η λέμβος μεταφοράς βυθίστηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί