Δημοπρατείται άμεσα το έργο ανάπλασης της Ελ. Βενιζέλου εντός Γαζίου

Mε προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ

Ολοταχώς για δημοπράτηση οδεύει το έργο Ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου στο εντός Γαζίου τμήμα, ένα έργο που μελετήθηκε και αδειοδοτήθηκε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο του Μενέλαου Μποκέα, όπου μάλιστα πριν την ένταξη σε χρηματοδότηση διεξήχθη ανοιχτή διαβούλευση με κατοίκους, φορείς και επιχειρηματίες του Γαζίου.

Οι όροι του ανοιχτού διαγωνισμού εγκρίθηκαν από την Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης και πολύ σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 3,55 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». 

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και για την άψογη συνεργασία τόσο σε επίπεδο πολιτικής βούλησης όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο. 

Η ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Μακεδονίας μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο θα αλλάξει πλήρως την εικόνα της πόλης του Γαζίου μετατρέποντας την σε μία σύγχρονη, και ασφαλή πόλη για όλους. Πεζούς, οχήματα, ποδηλάτες, ΑμεΑ, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους.

Με βάση τη μελέτη του έργου θα κατασκευαστούν: 

–           Ενιαίο κατάστρωμα οδού με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 6,60μ., 

–           Ενιαία διαχείριση των στρώσεων στα πεζοδρόμια εξασφαλίζοντας το σύνολο της διεκδίκησης του ελεύθερου χώρου κίνησης, 

–           Πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού με ελάχιστα πλάτη 2,10μ. 

–           Ποδηλατόδρομος 

–           Υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, γραμμικές, στο μεγαλύτερο μήκος της εξωτερικής λωρίδας του, 

–           Τοπικές εσοχές για εξυπηρέτηση της δημόσιας συγκοινωνίας και τροφοδοσίας καταστημάτων, 

–           Τοποθέτηση ιστών φωτισμού για το οδόστρωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και επί των ιδίων, τοποθέτηση δευτερευόντων προβολέων για φωτισμό των πεζοδρομίων σε απόσταση 22 μ. περίπου και εναλλάξ στα απέναντι πεζοδρόμια (μέση απόσταση 11μ.) 

–           Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (σταθερά παγκάκια και μικροί κάδοι απορριμμάτων).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί