Χ. Μαμουλάκης: Επιβεβαίωση ταπείνωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Το συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει ανάπτυξη για τους πολλούς» επιβεβαιώνεται από την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο ίδιος μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής τόνισε ότι «η ταπείνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών επιβεβαιώνεται και επίσημα» καθώς η Ελλάδα «κατατάσσεται τελευταία στην Ευρώπη ως προς τις επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το μεσημέρι της Δευτέρας η ανάπτυξη προβλέπεται μειωμένη για φέτος στο 2,2% (από 2,5%) για φέτος. Όσον αφορά στο 2025 οι προσδοκίες χαμήλωσαν και εκεί πέφτοντας στο 2,3% από τις αρχικές εκτιμήσεις για 2,6%.

Αναλυτικά η δήλωση του Χ. Μαμουλάκη:

«Κατατέθηκε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται ότι η διεύρυνση και η μεγέθυνση είναι για λίγους και δεν υπάρχει ανάπτυξη για τους πολλούς. Η ταπείνωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών επιβεβαιώνεται και επίσημα. ​Και το κυριότερο: η χώρα μας κατατάσσεται τελευταία στην Ευρώπη ως προς τις επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί