ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας στον δεύτερο γύρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε άνετη πρωτιά με 29,7%, ενώ ο Χάρης Δούκας βγήκε οριακά δεύτερος, συγκεντρώνοντας 21,37%, έναντι 21,15% του Παύλου Γερουλάνου.

Δείτε:

Εσωκομματικές ΠΑΣΟΚ: Προηγείται ο Ανδρουλάκης, ντέρμπι Δούκα – Γερουλάνου για τη δεύτερη θέση

Μεγάλη νίκη Ανδρουλάκη στην Κρήτη

Συνολικά 302.000 ψήφισαν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες έκλεισαν μετά τις 20:00, καθώς δόθηκε παράταση.

Τα ποσοστά στο 99,46% έχουν ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 29,71%
  • Χάρης Δούκας 21,38%
  • Παύλος Γερουλάνος 21,15%
  • Άννα Διαμαντοπούλου 19,56%
  • Μιχάλης Κατρίνης 5,9%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου 2,3%

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα βγει περισσότερο ενωμένο

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη, θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις που έκανε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο και ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο» σημείωσε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χάρης Δούκας: Το 70% θέλει αλλαγή ηγεσίας

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους  300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν τη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, σε κάθε γωνιά.

Θέλω να ευχαριστώ τους εθελοντές που έκαναν έναν πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα, όλη τη μέρα. Και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο. Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα. Σας ευχαριστώ πολύ!» επισήμανε ο Χάρης Δούκας.

Παύλος Γερουλάνος: Απόλυτα σεβαστή η απόφαση των μελών του ΠΑΣΟΚ

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν. Η απόφασή τους είναι απόλυτα σεβαστή. Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα και τους συνυποψηφίους μου σε μια διαδικασία που “ανέβασε” το ΠΑΣΟΚ στα μάτια όλων των Ελλήνων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 300.000 που ήρθαν στην κάλπη, να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για τη διαδικασία, σας ευχαριστώ από καρδιάς και θεωρώ πως αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της παράταξης» επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος.

Άννα Διαμαντοπούλου: Την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι

Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

Μιχάλης Κατρίνης: Ελεύθερα και ανεπηρέαστα θα κρίνουν οι πολίτες ποιος θα ηγηθεί

«Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από τους 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η δική τους σθεναρή στάση αποτελεί για μένα δέσμευση και ευθύνη.

Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μου για την είσοδο στο δεύτερο γύρο. Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα» δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα είναι μία ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300.000 μέλη και φίλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του Κινήματος με την κοινωνία και ελπίδας και προοπτικής. Επωμιζόμαστε μια μεγάλη ευθύνη, να μην τους απογοητεύσουμε”.

Έχουμε μια εβδομάδα ακόμα και το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία του και τον συμβολισμό του. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η ενότητά μας, η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων, η πολλή δουλειά.

Σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι ότι άνοιξα έναν δρόμο που βλέπουμε ότι αποδίδει καρπούς. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή, γιατί αυτό οφείλω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν, μου συμπαραστάθηκαν, στους συνεργάτες μου, στους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα δώσουμε τον αγώνα για τις ιδέες, τις θέσεις μας και την αντίληψη που έχω για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ» επισήμανε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί