Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 8 – 10 Νοεμβρίου – Πώς προχωρά η διαδικασία των υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η Κ.Ε. λίγο μετά τις 18.00, η οποία ενέκρινε την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για τις νέες ημερομηνίες. Η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε την Π.Γ. να προχωρήσει στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν. Έγινε δεκτή η απόφαση της Π.Γ. για αλλαγή ημερομηνίας του Συνεδρίου το οποίο πλέον θα πραγματοποιηθεί 8 – 10 Νοεμβρίου. Η εκλογή συνέδρων θα γίνει 2 – 3 Νοεμβρίου.

Εγκρίθηκε και το μέτρο για την εκλογή συνέδρων με τρεις διαβαθμίσεις ανάλογα με τη συμμετοχή επί των εγγεγραμμένων από 1/40 ως 1/60.

Στην Πολιτική Απόφαση ψηφίστηκαν επίσης με ευρεία πλειοψηφία. και δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί, ότι δεν είναι προϊόν διαπλοκής η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων καθώς και ότι δεν είναι αποδεκτές προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών και μελών του ίδιου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προσθήκη που κατατέθηκε από Θεοχαρόπουλο, Ζαχαριάδη και Μπουλέκο έγινε αποδεκτή με ευρεία πλειοψηφία:  ” Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ομόφωνη συλλογική απόφαση τόσο του 4ου Συνεδρίου όσο και της Κ.Ε. του κόμματος μας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν διαπλοκής αλλά αίτημα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής δεν είναι αποδεκτές και τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος”.

Πέρασε τέλος και η πρόταση του Δ. Χατζησωκράτη για την αποσύνδεση της εκλογής προέδρου από μελών Κ.Ε. χωρίς να οριστεί όμως ημερομηνία.

Καταψήφισε την απόφαση η Νίνα Κασιμάτη και άλλα 12 μέλη της Κ.Ε.

Καταψήφισε το κείμενο της απόφασης η Νίνα Κασιμάτη και αντέκρουσε την τροπολογία Χατζησωκράτη για τη μη ταυτόχρονη εκλογή προέδρου και Κ.Ε. σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η ίδια στους δημοσιογράφους. Επέστρεψα γιατί ήθελα να αντικρούσω τη συγκεκριμένη τροπολογία την οποία καταψήφισαν και άλλα 12 μέλη της Κ.Ε.

Επεισοδιακά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που ξεκίνησε λίγο μετά τις 13.00. Εμπρηστικό το κλίμα με τις εντάσεις να είναι διαρκείς. Ο Απόστολος Γκλέτσος κατέθεσε 32 υπογραφές ενώ όπως είπε θα καταθέσει και το πόθεν έσχες του καθώς ως αιρετός είναι δημόσιο. Ο Νικόλας Φαραντούρης κατέθεσε την υποψηφιότητα του όπως έχει αποφασιστεί στα συλλογικά όργανα. Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι θα καταθέσει την υποψηφιότητα του με όλα τα απαραίτητα έγγραφα την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ενημέρωσε η Θεοδώρα Τζάκρη κατατέθηκε η υποψηφιότητα του Στέφανη Κασσελάκη στην Κ.Ε. από την ίδια μαζί με 87 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και το πόθεν έσχες του.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Κώστας Ζαχαριάδης κατέθεσαν τροπολογία στην Κ.Ε. για το ζήτημα των προσβλητικών αναφορών αυτών προκειμένου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της ΚΕ.  

Για αντικαταστατική, αντιιδεολογική συμπεριφορά και για λόγους κομματικής τάξης ο πρώην βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης ζητά την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το αίτημα της διαγραφής.

Tροπολογία για αντικαταστατική συμπεριφορά κατέθεσε και ο Γιάννης Μπουλέκος αναφορικά με τις δηλώσεις περί διαπλοκής του Στέφανου Κασσελάκη

Οι τροπολογίες Θεοχαρόπουλου –  Μπουλέκου αναμένεται να συμψηφιστούν.

O Nίκος Παππάς σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της Κ.Ε. τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Έχουμε κατατεθειμένες υποψηφιότητες και άρα το κόμμα περνάει σε μια νέα φάση που πρέπει να προκριθούν ο δημόσιος διάλογος και με τη μορφή ντιμπέιτ, η ενότητα, καθώς και η προοδευτική συμμαχία.

Εντάσεις και αποχωρήσεις

Σημείο τριβής υπήρξε στην αρχή της συνεδρίασης μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι Παύλος Πολάκης, Νικόλας Φαραντούρης, Απόστολος Γκλέτσος και Σωκράτης Φάμελλος στην Κ.Ε. να πάρουν το λόγο δημιουργήθηκε ένταση από την πλευρά των μελών της Κ.Ε. που εντάσσονται στην πλευρά Κασσελάκη οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα. Μετά την αποχώρηση ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε στις κάμερες ότι «προφανώς αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα μελών της ΚΕ που στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, διότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι απολύτως ευτελιστική».

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες Γκλέτσου – Φαραντούρη – Κασσελάκη

Ωστόσο επανήλθαν μετά στην αίθουσα όταν η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Σ. Κασσελάκη. Στη συνέχεια τα μέλη της Κ.Ε που εντάσσονται στην πλευρά Κασσελάκη αποχώρησαν από την αίθουσα με καταγγελίες για τη διαδικασία. Ο Θάνος Μωραϊτης δήλωσε αμέσως μετά ότι θα υπάρξει και συνέδριο και εκλογές προέδρου.

Ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε συγκινημένος που μίλησε στην Κ.Ε. και κατέθεσε την υποψηφιότητα του με 32 υπογραφές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προχώρησε σε δηλώσεις.

Ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην Κ.Ε. είπε: «Με αίσθημα ευθύνης κατέθεσα την υποψηφιότητα μου σύμφωνα με τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα καταθέσει την υποψηφιότητα του την επόμενη εβδομάδα στην Πολιτική Γραμματεία όπως είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή. Προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η ενότητα και χρειαζόμαστε ένα σοβαρό σχέδιο για την ελληνική κοινωνία. Στις δύσκολες στιγμές τα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης δεν κάνουν πίσω. Μετά τη σημερινή Κ.Ε. ανοίγει ένα πλούσιο διάστημα συζήτησης. Ελάτε να συζητήσουμε. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ρετσινιά στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε για διαπλοκή ούτε για αποκλεισμούς.

Ο Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του υποστήριξε πως θεωρεί θετικό ότι κατέθεσε την υποψηφιότητα του ο Σ. Κασσελάκης και τώρα μπορούν οι υποψήφιοι να προχωρήσουν στη διαδικασία προγραμματικού διαλόγου και αντιπαράθεσης οράματος πρέπει να προχωρήσουμε σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Θεοδώρα Τζάκρη: Ολοκληρώθηκε μια εκτροπή

Η Θεοδώρα Τζάκρη μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στην Κ.Ε. προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφια του χθες Όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι το συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι. Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται ίδιοι ακριβώς για να βάλω σιγαστήρα στην φωνή του ελληνικού λαού. Ότι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ότι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον στέφανο κασελάκι πρόεδρο του ΣυΡιζΑ που σου από την πρώτη Κυριακή. Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές Που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου κασελάκι, 87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψα και το πόθεν έσχες του και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλγα Γεροβασίλη: Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα υβριστικά εκστόμισε

Αμέσως μετά την παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη, ανέβηκε στο βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η Όλγα Γεροβασίλη και σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε τα εξής: 

Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων.

Οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. 

Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα.

Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών.

Εισήγηση της Π.Γ. για αλλαγή ημερομηνιών 8 – 10 το Συνέδριο

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εισηγείται στην Κ.Ε. την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου το οποίο μετατίθεται στις 8 – 10 Νοεμβρίου για τεχνικούς λόγους. Ενώ 2 – 3 Νοεμβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε δυσκολία στην εξεύρεση χώρου για 1 – 3 Νοεμβρίου καθώς το ταε κβο ντο δεν είναι διαθέσιμο. Σε αυτή την κατεύθυνση αναζητούνται λύσεις.

Ίδιες παραμένουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων 24 Οκτωβρίου και η ημερομηνία εκλογής προέδρου στις 1 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον ένταση θα προκύψει αν στη σημερινή συζήτηση της Κ.Ε. τεθεί και το θέμα της παραπομπής του Ε. Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας ιδιαίτερα σκληρών εκφράσεων (χουντικές αντιλήψεις) που χρησιμοποίησε και η εισήγηση της Π.Γ. τον φωτογραφίζει.

Ν. Φαραντούρης: Είμαι εδώ για να ενώσω, όχι να διχάσω

Στην κατάθεση 34 υπογραφών και του πόθεν έσχες του, προχώρησε σήμερα ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλαος Φαραντούρης. Στην ομιλία του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται σήμερα να προχωρήσει μπροστά. Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη έχει να ακολουθήσει μόνο έναν δρόμο: Μπροστά.

Ζήτησε πανστρατιά των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων. «Ανακτάμε τη δύναμη και την εξωστρέφεια ενός σύγχρονου Αριστερού, Πράσινου, Ευρωπαϊκού κόμματος. Λειτουργούμε όλοι, η κορυφή και τα όργανα του κόμματος, με ενότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη».

Ασκώντας κριτική στη φοβική και ηττοπαθή λογική της δαιμονοποίησης του προγραμματικού διαλόγου με τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, ζήτησε να «προχωρήσουμε στην περιφερειακή συγκρότηση και ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας σε μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη απ την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Μια πατριωτική Αριστερά με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια, πρωτοβουλίες, διεθνές κύρος και ευρωπαϊκή παρουσία στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Που θα εμπνέει σεβασμό στους αντιπάλους και ενθουσιασμό στους πολίτες. Και έτσι να ηγηθούμε μιας νικηφόρου εκλογικής πορείας των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων».

Όπως είπε το πολιτικό του σχέδιο βασίζεται σε 10 άξονες μίας Νέας Προοδευτικής – Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διακυβέρνησης:

Κοινωνική και εισοδηματική δικαιοσύνη: με δίκαιο φορολογικό σύστημα, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων. Ανθρωποκεντρισμός και κοινωνία. Ισορροπία με το φυσικό περιβάλλον και διαφύλαξη των αναγκών των μελλοντικών γενεών. Η ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό. Ενεργειακή δημοκρατία με ενεργειακές κοινότητες και χαμηλό και βιώσιμο ενεργειακό κόστος. Δημοκρατικοί θεσμοί, κράτος δικαίου, εκδημοκρατισμός της διοίκησης της δικαιοσύνης, αποκέντρωση.

Ξεκινάμε απ’ το κόμμα μας με την περιφερειακή ανασυγκρότηση των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Δημογραφικό, κοινωνική πρόνοια και προστασία της οικογένειας και του παιδιού.

Παιδεία και εκπαίδευση:  τεχνητή νοημοσύνη, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και όχι προσχηματική αξιολόγηση με επανένταξη μαθημάτων κοινωνιολογίας και ψυχολογίας στο πρόγραμμα της εγκυκλίου .  Ένα πλήρες και αποτελεσματικό εθνικό σύστημα υγείας για όλους.

Οικονομία της ευημερίας και βιομηχανική πολιτική:  Προστασία στρατηγικών ελληνικών βιομηχανικών μονάδων όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Καταπολέμηση των Καρτέλ. Συγχώνευση όλων των συναρμόδιων Αρχών για τον Ανταγωνισμό (ΡΑΕ, ΕΕΤΤ) στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με ενίσχυση αρμοδιοτήτων και πόρων.

Ψηφιακή ανάπτυξη και τεχνητή νοημοσύνη: ευκαιρία αλλά και πρόκληση για τα ατομικά δικαιώματα, τα εργασιακά δικαιώματα, την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπικότητα του ανθρώπου. Εθνική κυριαρχία και διεθνής συνεργασία.

Και κατέληξε τονίζοντας ότι το δίλημμα είναι «ανανέωση και ανασυγκρότηση ή συρρίκνωση και εξαφάνιση; Ενότητα και συσπείρωση ή διχασμός και διάσπαση;»

Σωκράτης Φάμελλος: Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η επιλογή προέδρου αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ

Η προσυνεδριακή διαδικασία πρέπει να γίνει με ανοιχτές οργανώσεις, δημιουργικό
διάλογο, συντροφική διάθεση. Με δύο στόχους. Την πολιτικοποίηση της συζήτησης και την προσέλκυση απογοητευμένων και η εγγραφή νέων συντρόφων.
Δεν είναι διαδικαστικό το θέμα. Είναι θέμα επιβίωσης. Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η επιλογή προέδρου. Αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή κάνουν όχι απλά μεγάλο λάθος, αλλά κάνουν κακό στο κόμμα όσοι ανοίγουν ή αφήνουν να αιωρείται μία συζήτηση αναθεώρησης των δημοκρατικά ειλημμένων αποφάσεων των Οργάνων. Με διχαστικούς όρους και τυφλή πόλωση ποιος πολίτης θα έρθει στις οργανώσεις; Πως θα συζητήσουμε για το πολιτικό σχέδιο στήριξης της κοινωνίας που ζει μέσα σε μεγάλες ανισότητες; Για τη νεολαία που δεν έχει αύριο και την Ελλάδα που αδυνατίζει ενώ η γειτονία μας φλέγεται;

Μία τέτοια επιλογή θα απαξιώσει πλήρως το κόμμα μας στην κοινωνία. Και από την άλλη θα κλονίσει την εμπιστοσύνη των μελών. Η προσφυγή στην βάση εξ αρχής επεδίωκε τη γνώμη των μελών για τα μεγάλα πολιτικά προβλήματα που δημιούργησε ο πρώην  πρόεδρος. Αυτό έπρεπε να γίνει από την αρχή, προσφυγή στα μέλη. Όμως η προχθεσινή δήλωσή του πρώην προέδρου προκαλεί νέο διχασμό και πόλωση.

Δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του αρέσει, ένα άλλο κόμμα θέλει. Με άλλες αρχές, άλλη
ταυτότητα, άλλο όνομα όπως απέδειξε και η πρότασή του για το καταστατικό.
Όμως αυτά που κατατέθηκαν στο χθεσινό βίντεο δεν έχουν ξανακουστεί. Υπάρχει σχέδιο της διαπλοκής μέσα στο κόμμα; Θέλω μία ξεκάθαρη απάντηση από τους συντρόφους μου στη Βουλή που δουλέψαμε μαζί από πέρυσι τον Ιούλιο. Είδατε εσείς να υπάρχει σχέδιο της διαπλοκής και να επηρέασε τη δουλειά μας; δεν είναι απόφασή μας η επιδίωξη της προεκλογικής συμμαχίας για μία προοδευτική κυβέρνηση; Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς απέναντι σε τέτοιες καταγγελίες. Η ρετσινιά θα μείνει σε όλους μας. Εγώ δεν θα το επιτρέψω. Και σας καλώ να πάρετε θέση τώρα.

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει μπροστά. Η βάση θα καταψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη»

«Το σχέδιο πολιτικής απόφασης είναι ένα κείμενο που είναι προωθητικό και πολιτικά και προγραμματικά. Δυστυχώς δεν το υποστηρίζει όπως φαίνεται ο πρώην πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης με βάση όσα υποστήριξε στο βίντεο χθες (για προοδευτικό χώρο, διαπλοκή κ.ά)», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτηση του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημείωσε ότι «προσβλητικές αναφορές για πραξικοπήματα, εκτροπές, χούντες, διαπλοκές δεν έχουν καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι δυνατόν να ακούγονται εδώ». Κατά πληροφορίες, ο ίδιος μαζί με τον Κώστα Ζαχαριάδη κατέθεσαν τροπολογία για το ζήτημα των προσβλητικών αναφορών αυτών προκειμένου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της ΚΕ.  

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «η τοξικότητα πλέον έχει ονοματεπώνυμο: Στέφανος Κασσελάκης. Κατηγορεί για διαπλοκή το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αγωνισθεί απέναντι στη διαπλοκή και έχουν πολεμηθεί από την διαπλοκή. Ντροπή».

Ο κ. Θεχοαρόπουλος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οφείλει και θα προχωρήσει μπροστά», προσθέτοντας ότι «η βάση θα καταψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη και θα εκλέξει νέα ηγεσία. Μακριά από την τοξικότητα και την εσωστρέφεια. Και με δύο στόχους την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ  και την απεύθυνση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία».

N. Παππάς: Στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας

Η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση είπε στην ομιλία του σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Παππάς. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα. Μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Και προϋποθέσεις είναι πρώτον να μπει το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη και δεύτερο η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες.

Στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας. 

Απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο. 

Κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία. 

Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό. 

Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ). Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος.

Πηγή Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί